AfterDawn logo

Crucialin M4 SSD-levyissä BSOD-bugi

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

SSD-levyjen suosio on kasvanut kuluttajien keskuudessa, mutta lastentautien määrä niissä on aiheuttanut huolta niiden luotettavuudesta. Sandforce-kontrolleria käyttävät SSD-levyt olivat edellisvuonna otsikoissa BSOD-bugien myötä, kuten myös Intel sen 8MB bugin takia. Nyt myös luotettavana pidetty Crucialin M4 SSD on todettu sisältävän BSOD-bugin.

Crucialin foorumeilla on useita valituksia BSOD-virheistä koneilta joissa käytetään Crucialin M4 SSD:tä. Crucial on itse vahvistanut bugin olemassaolon, ja bugi ilmestyy noin 5 000 käyttötunnin jälkeen. Koneen uudelleenkäynnistys auttaa palauttamaan normaaliin tilaan, mutta vain hetkeksi: "Käyttöjärjestelmä vaatii sitten perättäisiä uudelleenkäynnistyksiä jokaisen käyttötunnin jälkeen."


Crucial kertoo julkaisevansa firmware-päivityksen ongelmaan tammikuun kolmannella viikolla. Yrityksen mukaan käyttäjien data ei ole vaarassa hävitä bugin takia, mutta M4:n käyttäjien lienee parasta ottaa joka tapauksessa varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistaan.

2 KOMMENTTIA

sidrend1/2

Pitihän se arvata, että näissäkin jotain on. No eipä ole vielä ilmennyt mitään. Täytyy vetää tuo firmware päivitys sitten itsekin. Nyt käytössä jo aika vanha 002 versio tai joku sellanen.

pkaksp2/2

Mjoo päivitystä odotellessa.

@sidrend

Aja ihmeessä sitä ennen firmis 0009. Saat lisää suorituskykyä levylle. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT