Microsoft kehitti kosketukseen reagoivan 3D-näytön

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Microsoft kehitti kosketukseen reagoivan 3D-näytön
Nykyiset 3D-näytöt voivat tarjota hyviä elokuvakokemuksia, mutta niissä on vielä paljon kehitettävää monellakin saralla. 3D-näytöt eivät ole esimerkiksi olleet kovin interaktiivisia, mutta Microsoftin uusi teknologia korjaa tämän puutteen.

Ohjelmistojätin Vermeeriksi kutsuma teknologia antaa 3D-näytön katselijalle mahdollisuuden hallita esitettyjä objekteja omilla käsillä. Näytöllä esiintyvää 3D-maapalloa voi esimerkiksi pyöritellä mihin tahansa asentoon "pyöräyttämällä" objektia. Ihmisen voi myös laittaa kävelemään koskettamalla objektia ja käskemään lopettamaan kävely tekemällä saman uudelleen.

Microsoftin Vermeer hyödyntää miraskooppi-peilisysteemistä tuttua optista illuusiota (YouTube-video), jonka sisälle on rakennettu sormien liikkeitä seuraava infrapunakamera. Vermeerin ruudunpäivitysnopeus on 15 ruutua sekunnissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

mcmopo
Johtuukos tuo välkkuminen kamerasta samalla lailla kuin vahoissa kuvaputkissa vai välkkyyko tuo tekniikka normaalistikkin käyttäessä?

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

demo52
Originally posted by mcmopo:
Johtuukos tuo välkkuminen kamerasta samalla lailla kuin vahoissa kuvaputkissa vai välkkyyko tuo tekniikka normaalistikkin käyttäessä?
Eiks tossa ollu ruudunpäivitys 15 ruutua sekunnissa jos mä ihan jotenkin muistan niin kaitafilmeissä vuonna 2 oli joku 18 ruutua/sek
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. tammikuuta, 2012 @ 23:16

Se mikä ei tapa se vahvistaa

Kommentoi uutista