Uuden Windowsin voi palauttaa tehdasasetuksille napin painalluksella

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Uuden Windowsin voi palauttaa tehdasasetuksille napin painalluksella
Viimeisin Microsoftin paljastama tulevan Windows 8 -järjestelmän uusi ominaisuus on mahdollisuus palauttaa järjestelmä alkutilaansa huomattavasti nykyistä helpommin.

Järjestelmän palauttamisessa on kaksi eri vaihtoehtoa, joista toinen palauttaa Windowsin todelliseen alkutilaansa ja toinen asentaa uudelleen käyttöjärjestelmän perustiedostot. Toimintojen taustalla näkyy Windowsin muuttuminen yhä enemmän pelkästä tietokoneiden käyttöjärjestelmästä osaksi kuluttajaelektroniikkaa, jossa tehdasasetusten palautus on ollut vakio-ominaisuus käytännössä aina. Silti molemmista toiminnoista on suurta hyötyä myös PC-käyttäjille.

Järjestelmän perustiedostojen uudelleenasennus tapahtuu Refresh-ominaisuuden avulla. Refresh säilyttää käyttäjän henkilökohtaiset asetukset, käyttäjän henkilökohtaiset tiedostot sekä laitteeseen asennetut Metro-tyyppiset sovellukset. Refresh ei kuitenkaan säilytä tiedostotyyppeihin yhdistettyjen sovellusten asetuksia, näytön asetuksia tai Windowsin palomuurin asetuksia. Microsoftin mukaan kokonaan poistettavat osa-alueet on valittu siksi, että niiden aiheuttamat ongelmat saattavat olla taustalla koko päivityksen tarpeeseen.Refresh-toiminto on myös mahdollista määrittää palauttamaan järjestelmä käyttäjän itse määrittelemään levynkuvatiedostoon. Käytännössä Windows 8:n asennuksen jälkeen käyttäjä voi suorittaa haluamansa muutokset ja asentaa tarvitsemansa perusohjelmistot ja tallentaa "puhtaan", mutta ohjelmat sisältävän käyttöjärjestelmän käytettäväksi myöhemmin.
Reset-toiminnon avulla tietokoneen tai tabletin voi tyhjentää kokonaan ja aloittaa täysin alusta. Reset tyhjentää koko järjestelmälevyn eikä tallenna mitään aiempia asetuksia. Mielenkiintoinen lisä on mahdollisuus ylikirjoittaa kiintolevyn vanhat tiedot satunnaisella datalla. Ylikirjoituksen jälkeen laitteen voi turvallisesti myydä eteenpäin ilman pelkoa vanhojen valokuvien säilymisestä kiintolevyllä.Osaa ominaisuuksista voi testata jo Windows 8 Developer Preview -versiossa, mutta paremmin niihin päässee tutustumaan, kunhan Microsoft julkaisee järjestelmästä virallisen beta-version joskus helmikuun aikana.

2 kommenttia

ep_
Edistystä näköjään tapahtuu. Tuo resetti on kauan odotettu ominaisuus.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

mcmopo
Toivottavasti levyn voi siltikin luoda vanhaan tyyliin. Olisi aika tylyä jos kiintolevyn hajoamisen jälkeen tuesta sanottaisiin että paina reset nappia.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille