MSI aloitti vuoden kahdella huippuluokan pelikannettavalla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

MSI aloitti vuoden kahdella huippuluokan pelikannettavalla
MSI on julkaissut kaksi raskaampaan pelaamiseen soveltuvaa kannettavaa tietokonetta, jotka tehojensa puolesta soveltuvat pöytäkonettakin korvaamaan.

MSI GT685 on ruudultaan 15 tuumaa ja GT783 on pari tuumaa isompi 17 tuuman ruudullaan. Pienemmän mallin sisuksista löytyy neliytiminen Intelin Core i7-2630QM, joka toimii 2 GHz:n kellotaajuudella. Isommassa mallissa tehoja on vielä nostettu asteen verran 2,2 GHz:n Core i7-2670QM -prosessorilla.

Näytönohjain on molemmissa malleissa sama Nvidian GeForce GTX 580M, joka on varustettu kahdella gigatavulla GDDR5-muistia. Molempien mallien näytöt toimivat Full HD -resoluutiolla.

Isomman version muistimäärä lähtee 16 gigatavusta ja neljän muistipaikan ansiosta molempiin malleihin on mahdollista lisätä muistia aina 32 gigatavuun saakka, jonka hyödyt ovat kuitenkin kyseenalaisia.
Premium-luokan pelikannettavien tapaan myös laitteiden lisäominaisuudet ovat huippuluokkaa. Molemmat laitteet voi halutessaan varustaa perinteisen kiintolevyn lisäksi SSD-asemalla. Pienemmässä mallissa tulee vakiona Blu-ray-lukija ja isompi osaa myös kirjoittaa Blu-ray-levyjä. Äänentoistosta vastaa THX TruStudio Pro -järjestelmä. Liitäntöjä löytyy pilvin pimein ja mukana on myös USB3.0 ja eSATA.

Mobiilin pelaamisen mahdollistaa 9-kennoinen akku, joka kuitenkin todellisessa pelikäytössä jäänee melko lyhytikäiseksi. Kevyemmässä käytössä Nvidian Optimus-tekniikka siirtää grafiikan piirtämisen integroidun näytönohjaimen vastuulle, mikä ainakin osittain vähentää tehonkulutusta.

Huippuluokan pelitehoa kannettavassa (tai ainakin siirrettävässä) paketissa ei saa kuitenkaan halvalla, sillä 17 tuuman GT783 maksaa 2500 dollaria. MSI ei ole tarkentanut pienemmän version hintaa, mutta ominaisuuksista päätellen sekään tuskin on erityisen halpa.


MSI GT783

2 kommenttia

AkZuh
melko turha julkaisu, teho parannut edelliseen malliin on aivan mitätön.

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

myllis
Ei ole pakko ostaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille