AMD oikeuteen viallisten näytönohjainpiirien myynnistä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD oikeuteen viallisten näytönohjainpiirien myynnistä
Maailman suurimpiin kannettavien sopimusvalmistajiin kuuluva Quanta on haastanut AMD:n oikeuteen, väittäen AMD:n myyneen sille viallisia Radeon-näytönohjainpiirejä.

Yrityksen tekemän valituksen mukaan "Quanta on kärsinyt huomattavia vahinkoja liikevaihdossa ja tuotossa", ja aikoo nyt saada korvauksia AMD:ltä oikeusteitse. Quanta kertoo AMD:n piirien ylittäneen niille asetetut lämpötoleranssit kannettavissa, jotka Quanta oli valmistamassa NECille.

AMD ei myönnä piirien olleen viallisia, ja uskoo Quantan haasteen olevan perusteeton: "AMD ei ole tietoinen muista asiakkaiden ilmoittamista ongelmista Quantan käyttämään piiriin liittyen, eikä AMD enää valmista kyseistä piiriä", kertoo AMD:n Michael Silverman. "Quanta on itse myöntänyt AMD:lle käyttävänsä samaa piiriä suurella volyymillä toisessa NECille valmistettavassa kannettavassa ilman vastaavaa ongelmaa."

Näytönohjainvalmistajat ovat käräjöineet ennenkin kannettavien valmistajien kanssa, sillä Nvidia joutui korvaamaan satoja miljoonia dollareita partnereilleen kannettavien hajottua näytönohjainpiirien lämpöongelmien takia vuonna 2008.

1 kommentti

Anonymous User
Mullekin kelpaisi nVidialta sitten joku korvaus kun GTX560M räjähtää näppäimistön alla. Sanotaan vaikkapa ihan kohtuullinen 2 miljoonaa dollaria, ei satoja sentään tarvitse korvata... Jos siis suostuvat ilman käräjöintiä sen antamaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille