Windows 7 saavuttaa XP:tä yleisimpänä käyttöjärjestelmänä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Windows 7 saavuttaa XP:tä yleisimpänä käyttöjärjestelmänä
Viimeisimpien tilastojen mukaan jo kymmenen vuoden ikään ehtinyt Windows XP on edelleen maailman suosituin käyttöjärjestelmä. Parin vuoden ikäinen Windows 7 kuitenkin kasvattaa osuuttaan vakaasti ja vuoden 2011 lopussa se oli XP:tä jäljessä enää 10 prosenttiyksikön verran.

Alkuvuodesta "Seiskan" markkinaosuus oli vain 23 prosenttia, kun XP hallitsi 57 prosenttia markkinoista. Windows Vista puolestaan ei ole ikinä noussut erityisen suosituksi ja sen markkinaosuus on vuoden mittaan kutistunut hiljalleen runsaasta 12 prosentista nykyiseen runsaaseen kahdeksaan prosenttiin.

Microsoft juhlisti Windows XP:n kymmenettä syntymäpäivää lokakuun lopussa. Juhlan pääasiallinen viesti oli kuitenkin se, että vaikka kymmenen vuoden ikä on mukava asia, tekniikan saralla se alkaa olla jo liikaa. Windows XP:n tekninen tuki jatkuu kuitenkin aina vuoteen 2014 saakka, johon mennessä myös Windows 8 on ehtinyt ollut markkinoilla muutaman vuoden.

Microsoft on pyrkinyt rohkaisemaan käyttäjiä siirtymään uudempiin Windows-versioihin muun muassa rajaamalla yhtiön uusimman Internet Explorer 9 -selaimen pelkästään Windows Vistan ja 7:n käyttäjille.


Kuva: Net Applications

3 kommenttia

Anonymous User
Win7 on saattanut jo ohittaa XP:n. Statcounterin mukaan se teki sen jo viime vuonna
OneMember
Suurin yllätys on tähän menneen ajan määrä.

EDIT: Tässä pari muuta tulosta:
- NetMarketShare kertoo XP:llä olevan suurin markkinaosuus.
- Forrester Researchin viimeinen testi väittä XP:tä suosituimmaksi.
- StatCounter huomasi Win7:n olevan ykkönen jo viime vuoden lokakuussa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. tammikuu, 2012 @ 20:20Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

perhana
Linuxilla taitaa olla jotenkin hankalaa päästä nettiin, kun täälläkin niin moni kehuu käyttävänsä windowsia ainoastaan pelaamiseen ja kaikkeen muuhun linuxia, mutta kuitenkin ainoastaan noin 3 prosenttia netissä surffaajista käyttää linuxia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille