Poliisi pidätti Intelin testiprosessoreita kaupitelleita insinöörejä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Poliisi pidätti Intelin testiprosessoreita kaupitelleita insinöörejä
Taiwanin poliisi on pidättänyt neljä insinööriä, joita syytetään Intelin Engineering Sample -prosessoreiden myynnistä Ebayn kautta. Poliisin mukaan pidätetyt työskentelivät tarkemmin määrittelemättömälle taiwanilaiselle Intelin OEM-valmistajalle.

Asiasta kertovan EE Times -sivuston mukaan testiprosessoreiden myynnistä epäiltyjä oli seurattu jo pitkään ja kotietsinnän yhteydessä poliisi löysi epäillyiltä yhteensä 178 ES-mallia. Prosessoreiden yhteenlasketuksi hinnaksi arvioitiin yli 80 000 dollaria. Epäillyt myönsivät myyneensä satoja prosessoreita vuoden 2009 jälkeen.

Engineering Sample -prosessorit on tarkoitettu testikappaleiksi esimerkiksi emolevyvalmistajille ennen virallista julkaisua. Ne ovat kuitenkin myös haluttua tavaraa ennakokatsauksesta kiinnostuneiden testaajien joukossa ja ES-malleihin perustuvat julkisuuteen vuotaneet testitulokset ovat yleisiä ennen suurempia prosessorijulkaisuja.

Taiwanin lakien mukaan prosessorikaupittelijat voidaan tuomita jopa viideksi vuodeksi vankeuteen.

3 kommenttia

mcmopo
Eli varastetaan satojentuhansien arvosta tavaraa ja saadaan "jopa" viisivuotta vankeutta. Lisäksi kun ottaa huomioon että noita tavaroita ei koskaan tulla saamaan takaisin ja mitä haittaa on tullut tuosta niin minusta tuomio on aika vähäinen.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Ibanez90
Mcmopo käyppä lukemassa mitä tuosta suomessa olisi saanut tai mistä rikoksista suomessa saa 5v vankeutta. Eli kyllä tuo aika kova tuomio on.
PatrikSelin
Vankilan idea ei ole pitää ihmistä loppu elämän siellä, vaan kertoa, että ollaan tehty väärin. Ja tuskin kauhean haluttuja insinöörejä tuollaisen tempun jälkeen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille