Sapphire valmistelee huippunopeita Radeon HD 7970 -näytönohjaimia

Kirjoittaja Panu Roivas,

Sapphire valmistelee huippunopeita Radeon HD 7970 -näytönohjaimia
Virallisesti tammikuun 9. julkaistava AMD:n Radeon HD 7970 on kerännyt jo mainetta kovana ylikellottujana. Viimeisimpien huhujen mukaan Sapphire olisi tuomassa markkinoille kaksi Atomic -nimellä varustettua superylikellotettua Radeon HD 7970 -mallia.

AMD:n Radeon HD 7970 toimii vakiona maltillisella 925 MHz kellotaajuudella, mutta AMD on vakuuttanut useimpien korttien yltävän 1 GHz taajuudelle, ja parhaat yksilöt yltävät AMD:n mukaan jopa 1,2 GHz kellotaajuudelle. AMD:n kortteja on myös ehditty extreme-ylikellottamaan jo huikealle 1,7 GHz kellotaajuudelle, joten kellotaajuuden nostolle on selvästi varaa kunhan jäähdytys ja virransyöttö on kunnossa.

Verkkoon on vuotanut myös Sapphiren dokumentti, jonka mukaan valmisteilla olisi kaksi Atomic-nimellä kulkevaa huippuylikellotettua mallia: Atomic RX ja Atomic WC, joista jälkimmäisen arvellaan olevan vesiblokilla varustettu. Molemmat kortit toimivat 1335 MHz kellotaajuudella, mikä on jo lähes 45% korkeampi kellotaajuus perusmalliin verrattuna. Jos dokumentin tiedot pitävät paikkansa, Sapphiren huippumallit yltänevät ohittamaan suorituskyvyssä jo aiemman sukupolven tuplapiirilliset kortit.


Dokumentista paljastuu myös FLEX 6G -mallinimellä varustettu kortti, joka on varustettu kuudella mini-DisplayPort-liitännällä ja huikealla 6 Gt muistilla. Sapphiren Flex-kortit ovat suunnattu Eyefinity-kokoonpanoihin, ja suurta muistimäärää voinee perustella kuuden näytön tuella.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäri ei käynnisty 8 Kannettavat tietokoneet
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä