Intelin tableteille suunnitteleman Atomin suorituskyky paljastui

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intelin tableteille suunnitteleman Atomin suorituskyky paljastui
Intelin älypuhelimiin ja tabletteihin suunnittelema Medfield-nimellä tunnettu Atom-järjestelmäpiiri on ennakkotestien valossa varsin nopea, mutta tehonkulutuksessa on vielä viilailtavaa.

VR-Zone on paljastanut kehitysvaiheessa olevan Medfield-pohjaisen tabletin CaffeineMark 3 -suorituskykytestin tulokset. Järjestelmäpiirin 32 nanometrin suoritinydin nakutti 1,6 gigahertsin taajuudella ja siivitti laitteen 10.500 pisteeseen. Nvidian Tegra 2:lla päästään samaisella Java-pohjaisella testillä 7500 pisteeseen ja Qualcommin Snapdragon MSM8260 -piiri lyö tauluun 8000 pisteen lukemat (löytyy esimerkiksi HTC Sensationista). Samsungin Exynosilla (joko 4210 tai 4212) päästään 8500 pisteeseen.

Nvidian Tegra 3 -alustan tuloksia ei ole vielä saatavilla. On kuitenkin huomattava, että testattu tabletti oli prototyyppi ja testialustana käytettiin Android Honeycombia (myyntiin tulevissa malleissa Ice Cream Sandwich). Piirin suorituskyvystä saataneen vielä parempi käsitys kun muiden testiohjelmien tulokset tulevat julki.


Intelin piirien suurimpana heikkoutena verrattuna ARM-pohjaisiin vastineisiin on ollut tehonkulutus. Sen kanssa on vielä tekemistä, sillä testimallissa ei oltu vielä päästy Intelin tavoitteisiin. Levossa Medfield kuluttaa 2,6 wattia ja 720p-resoluutioisen Flash-videon toiston aikana kulutus nousee 3,6 wattiin. Sirujätin tavoitetasot ovat 2,0 ja 2,6 watissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä