AMD:ltä Phenom II X8 -suorittimia?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD:ltä Phenom II X8 -suorittimia?
Uusimpien huhujen mukaan AMD aikoo julkaista uusia Zambezi-piirejä myös Phenom II X8 -nimen alla.

Phenom II X8 -piirit käyttävät AMD:n uuden FX-sarjan prosessorien tapaan Zambezi-piiriä, joka perustuu heikosti arvosteluissa menestyneeseen Bulldozer-arkkitehtuuriin. Erona FX-sarjan suorittimiin uudet Phenom II X8 -piirit olisivat lukittuja, joten niiden kerrointa ei voi nostaa ylikellotustarkoituksessa.

Kahdeksalla ytimellä varustetut uudet Phenomit olisivat siis melko matalalle kellotettuja ja alemmaksi hinnoiteltuja, ja kilpailisivat Intelin Core i3- ja i5-suorittimien kanssa. Emolevyvalmistajien sivuille ilmestyneiden tietojen perusteella tulossa saattaisi olla kaksi kahdeksanytimistä mallia: 2,4 GHz Phenom II X8 2420 ja 3 GHz Phenom II X8 3020. Lisäksi listoihin on merkitty kaksi kuusiytimistä mallia: 2,50 GHz Phenom II X6 2520 ja 2,80 GHz Phenom II X6 2820.

1 kommentti

hannibal_pjv
Hmmm... Testien mukaan Buldoser toimii nätisti pienillä megahertsilukemilla ja pienillä jännitteillä, joten näille voi hyvinkin olla käyttöä. Olivat yli ja alikellottaneet buldoseria jollain sivustolla ja todenneet, jotta ylikellottaminen onnistuu ihan hienosti, mutta kulutus nousee pilviin mutta taasen pienemmillä jännitteillä ja kelloilla hyötysyhde paranee merkittävästi. Ei Sändyjen tasolle, mutta kuitenkin jo lähelle.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille