Intelin suuri harppaus paljastuu pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intelin suuri harppaus paljastuu pian
Sirujätti Intelin seuraavasta suuresta harppauksesta paljastuu lisätietoja parin viikon päästä Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla.

PC-markkinoilla määräävää markkina-asemaa pitänyt Intel on jäänyt pahasti ARM:n jalkoihin mobiililaitemarkkinoilla, jonka kasvu näyttäisi jatkuvan ja vahvistuvan vääjäämättömästi. On ollut jo pitkään selvää, että Intel aikoo laajentua tälle markkina-alueelle vaikka väkisin omilla järjestelmäpiiriratkaisuilla.

Yhtiön älypuhelimille ja tableteille kehittämä Medfield-alusta on ollut hidas projekti, mutta parin viikon päästä selviää tarkemmin onko odottelulle ollut aihetta.

Intel esitteli jo nyt Technology Review -julkaisulle Medfieldiin pohjautuvia referenssimalleja älypuhelimesta ja tabletista. Sivuston mukaan tabletti on paksuudeltaan iPad 2:sta vastaava laite, joka on kuitenkin muilta mitoiltaan suurempi. Lämmöntuoton suhteen ei siis pitäisi olla ongelmia, joskaan mobiili-Atomin suorituskyvystä ei voida vielä sanoa mitään.


Referenssitabletissa käytettiin Android 4.0:aa ja sivuston mukaan sitä oli selvästi mukavampi käyttää kuin muita Android-tabletteja (Honeycomb).

Parin viikon päästä CES-messuilla nähdään jo konkreettisia tuotteita, jotka voivat perustua (tai olla perustumatta) esiteltyyn referenssimalliin.

Intel ei halunnut kertoa suunnitelluista julkaisuajankohdista, mutta joka tapauksessa Intel-pohjaisia tabletteja tulee markkinoille ennen kesää.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä