Intelin suuri harppaus paljastuu pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intelin suuri harppaus paljastuu pian
Sirujätti Intelin seuraavasta suuresta harppauksesta paljastuu lisätietoja parin viikon päästä Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla.

PC-markkinoilla määräävää markkina-asemaa pitänyt Intel on jäänyt pahasti ARM:n jalkoihin mobiililaitemarkkinoilla, jonka kasvu näyttäisi jatkuvan ja vahvistuvan vääjäämättömästi. On ollut jo pitkään selvää, että Intel aikoo laajentua tälle markkina-alueelle vaikka väkisin omilla järjestelmäpiiriratkaisuilla.

Yhtiön älypuhelimille ja tableteille kehittämä Medfield-alusta on ollut hidas projekti, mutta parin viikon päästä selviää tarkemmin onko odottelulle ollut aihetta.

Intel esitteli jo nyt Technology Review -julkaisulle Medfieldiin pohjautuvia referenssimalleja älypuhelimesta ja tabletista. Sivuston mukaan tabletti on paksuudeltaan iPad 2:sta vastaava laite, joka on kuitenkin muilta mitoiltaan suurempi. Lämmöntuoton suhteen ei siis pitäisi olla ongelmia, joskaan mobiili-Atomin suorituskyvystä ei voida vielä sanoa mitään.
Referenssitabletissa käytettiin Android 4.0:aa ja sivuston mukaan sitä oli selvästi mukavampi käyttää kuin muita Android-tabletteja (Honeycomb).

Parin viikon päästä CES-messuilla nähdään jo konkreettisia tuotteita, jotka voivat perustua (tai olla perustumatta) esiteltyyn referenssimalliin.

Intel ei halunnut kertoa suunnitelluista julkaisuajankohdista, mutta joka tapauksessa Intel-pohjaisia tabletteja tulee markkinoille ennen kesää.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille