AfterDawn logo

Intelin suuri harppaus paljastuu pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sirujätti Intelin seuraavasta suuresta harppauksesta paljastuu lisätietoja parin viikon päästä Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla.

PC-markkinoilla määräävää markkina-asemaa pitänyt Intel on jäänyt pahasti ARM:n jalkoihin mobiililaitemarkkinoilla, jonka kasvu näyttäisi jatkuvan ja vahvistuvan vääjäämättömästi. On ollut jo pitkään selvää, että Intel aikoo laajentua tälle markkina-alueelle vaikka väkisin omilla järjestelmäpiiriratkaisuilla.

Yhtiön älypuhelimille ja tableteille kehittämä Medfield-alusta on ollut hidas projekti, mutta parin viikon päästä selviää tarkemmin onko odottelulle ollut aihetta.

Intel esitteli jo nyt Technology Review -julkaisulle Medfieldiin pohjautuvia referenssimalleja älypuhelimesta ja tabletista. Sivuston mukaan tabletti on paksuudeltaan iPad 2:sta vastaava laite, joka on kuitenkin muilta mitoiltaan suurempi. Lämmöntuoton suhteen ei siis pitäisi olla ongelmia, joskaan mobiili-Atomin suorituskyvystä ei voida vielä sanoa mitään.


Referenssitabletissa käytettiin Android 4.0:aa ja sivuston mukaan sitä oli selvästi mukavampi käyttää kuin muita Android-tabletteja (Honeycomb).

Parin viikon päästä CES-messuilla nähdään jo konkreettisia tuotteita, jotka voivat perustua (tai olla perustumatta) esiteltyyn referenssimalliin.

Intel ei halunnut kertoa suunnitelluista julkaisuajankohdista, mutta joka tapauksessa Intel-pohjaisia tabletteja tulee markkinoille ennen kesää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT