Kehittääkö Google Nexus-tablettia?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Kehittääkö Google Nexus-tablettia?
Google saattaa olla suunnittelemassa Nexus-sarjan tablettia nykyisten Nexus-puhelinten jatkoksi. Spekulaatiot Nexus-tabletista lähtivät liikkelle, kun Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt mainitsi seuraavan puolen vuoden sisään saapuvasta kilpailukykyisestä tabletista.

Italialaisen lehden haastattelema Schmidt kertoi, että "seuraavan kuuden kuukauden aikana meillä tulee olemaan markkinoilla kilpailukykyinen tabletti".

Google on luonnollisesti kieltäytynyt kommentoimasta Schmidtin tablet-puheita ja Schmidtin kommentti saattaa Nexus-tabletin sijaan olla myös yleinen viittaus Android-tablettien kilpailukyvyn kasvuun iPadiin verrattuna. Lauseen merkitys on saattanut myös muuttua käännösten myötä.

Silti Nexus tablet ei ole poissuljettu vaihtoehto. Tähän mennessä Android-valmistajien tablet-viritykset ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita julkaisuja, joten Googlen vetoapu Nexus-tabletin muodossa voisi olla tervetullut lisä. Samsungin Galaxy Tab -sarja on parhaiten menestynyt Android-tabletti, mutta silti yhtiön markkinaosuus on vain runsaat kuusi prosenttia koko räjähdysmäisesti kasvavista markkinoista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille