AMD Radeon HD 7970 jopa 60% nopeampi kuin GTX 580?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (5)

AMD Radeon HD 7970 jopa 60% nopeampi kuin GTX 580?
AMD:n Radeon HD 7970 julkaistaan näillä näkymin torstaina, ja tähän mennessä AMD:n uuden kortin lähes kaikki uudet ominaisuudet on jo vuodettu etukäteen. Nyt myös suorituskykylukemia on alkanut ilmestyä verkkoon.

Uusimmat tulokset vaikuttavat olevan peräisin AMD:n reviewer's guide -oppaasta, joten kyseessä olisivat AMD:n omat referenssitulokset, joihin arvostelijat voivat verrata omia tuloksiaan. Testien mukaan Radeon HD 7970 olisi 30-60% nopeampi kuin Nvidian GeForce GTX 580.Käytetyt asetukset ovat lähes poikkeuksetta 2560x1600 resoluutio ja korkeat AA-asetukset, joten on todennäköistä, että AMD:n uusi kortti toimii parhaimmillaan korkealla resoluutiolla, ja ero 1080p-resoluutiolla on jonkin verran pienempi.


Myös tämän syksyn graafisesti vaativimmalle pelille, Battlefield 3:lle on saatu jo omat tuloksensa, joiden mukaan Radeon HD 7970 on noin 50% nopeampi 1080p-resoluutiolla ja lähes kaksi kertaa nopeampi 5760x1080-Eyefinityllä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Janzor
Janzor
Kyllä taas suolletaan propagandatuloksia julkasua odotellessa :D Noh torstaina nähdään miten oikeasti käy.
Ibanez90
Ibanez90
Kuullostaa pirun hyvältä! Eiköhän tule vaihdettua tämä 5870 johonkin AMD:n tulevista näyttiksistä ja sitten Nvidian vastaavien tullessa vaihdettua sellaiseen.
mcmopo
mcmopo
Joo ei varmaan ero tule olemaan ihan noin iso mutta silti kuulostaa aika hyvältä. Itse en silti ole ostamassa ennempää kuin nykyinen näytönohjain ei pyöritä pelejä enää medium/high asetuksilla (1980x1920).

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

johtaja59
johtaja59
PR osaston "vuotamia" huhuja. Eiköhän nuo tulokset ole liioiteltuja totuuksia tarkoin valikoiduista testeistä.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tottakai sieltä valitaan ne itselle parhaat resot ja testipenkit, mutta kertoo tämä ainakin sen, että tietyillä asetuksilla ja peleillä ero syntyy ihan kiitettävästi :-) Mutta kuten edellä viitattiin, keskimäärin ero on pienempi ja luultavasti peleissä, joissa Nvidia on tähän saakka ollut vahvoilla, ero kutistuu varmasti näitä esimerkkejä pienemmäksi, tai häviää kokonaan.
Mutta kyllä tästä tykiksi on silti. Kun ajttalee, että AMD on hävinnyt nimenomaan tessalaatiota tukevissa peleissä, niin tämä uusi arkkitehtuuri tasoittaa puntteja siellä puolen melkoisesti. Nuo testitulokset sen suhteen on olleet vähän epämääräisiä, mutta jos osaan nyt yhdistellä asioita oiken niin Inigine Heaven bensmarkissa tämä ja 580 olisivat aika tasoissa. 580 näillä ajureilla vähän edellä. Eli hyvä esimerkki sellaisesta testistä, jossa Nvidia on vahvoilla ja ilmeisesti edelleenkin karvan verran edellä, mutta saa nyt nähdä kunhan virallisia testäjä alkaa näkyä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä