AfterDawn logo

Amazonin Kindle Fire menee kuin kuumille kiville

Teemu Laitila Teemu Laitila

Amazonin mukaan yhtiön Kindle Fire -tabletin myynti ei ota laantuakseen, vaan laitteet viedään suorastaan käsistä. Yhtiö kertoo myyvänsä yli miljoona Kindleä viikossa jo kolmatta viikkoa putkeen. Lukuihin sisältyy myös perinteisemmät e-lukulaitteet.

Kindle Firestä on kuitenkin muodostumassa Amazonin nopeiten myyty yksittäinen tuote ja yhtiö aikoo pitää kysyntää yllä valmistamalla laitteita lisää miljoonittain.

Amazonin itse muokkaamaan Android-järjestelmään perustuva tabletti alkaa olla myös yksi menestyneimpiä Android-tabletteja. Ominaisuuksiltaan rajoitettu Kindle Fire on tehty erityisesti median kuluttamiseen ja sen hinta on saatu pidettyä alle 200 dollarin tason, mikä on noin 300 dollaria vähemmän kuin uusimman iPadin halvin versio.

Amazonin Kindle Fire ja Barnes & Noblen Nook Color -tabletti ovat todistaneet markkinoilta löytyvän kysyntää huomattavasti nykyistä halvemmille tableteille. Kindle Firen suurin ongelma onkin se, että puuttuvista lisensseistä sekä EU:n lainsäädännöstä johtuen laite ei ole myynnissä Euroopan alueella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT