Google ja Apple testaavat päälle puettavaa tekniikkaa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (8)

Google ja Apple testaavat päälle puettavaa tekniikkaa
Applella ja Googlella uskotaan päälle puettavan tekniikan potentiaaliin. New York Times raportoi omiin lähteisiinsä perustuen, että molemmat yhtiöt ovat jo pidempään kehitelleet älypuhelimen toimintaa laajentavia päälle puettavia lisälaitteita salaisissa laboratorioissaan.

NYT:n mukaan yhtiöiden visioissa on useammista osista koostuva järjestelmä, jonka keskipisteenä olisi älypuhelin. Suurimman osan vuorokaudesta käyttäjän välittömässä läheisyydessä oleva puhelin tarjoaisi ruumiiseen tai vaatetukseen kiinnitettäville lisälaitteille yhteyden ulkomaailmaan.

Googlen kerrotaan palkanneen kehitysyksiköihinsä entisiä Nokian tuotekehittäjiä, Applen vanhoja työntekijöitä sekä pienikokoisten tietokoneiden kehittämiseen suuntautuneita parhaita opiskelijoita tekniikkayliopistoista.

Applen kerrotaan jo rakentaneen muutamia laitteita prototyyppitasolle asti, mutta konseptilaitteiden kehitys ja testaus on vain hyvin pienen työntekijäjoukon vastuulla. Yksi suunnitelmissa liikkunut laite on ranteen ympärille taittuva kaareva iPod-soitin, jonka ohjaus voisi tapahtua Applen puheohjauksen Sirin avulla. Nykyään Applen iPod Nano -soittimen voi jo kiinnitttää ranteeseen kolmannen osapuolen valmistamien rannehihnojen avulla (uutiskuvassa Lunatik TikTok)
Puettavan tietotekniikan kehityksen perimmäisenä tavoitteena on kehittää niin kutsuttuja lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) palveluita, joissa fyysiseen todellisuuteen saadaan lisää ominaisuuksia esimerkiksi näytön sisältävien lasien avulla.

8 kommenttia

mcmopo
Hyvä että nokialta potkitut on löytänyt jostain töitä.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Ancher
Tuollainen kello näyttää ja vaikuttaa ihan siistiltä, mutta akkukesto voi olla se ongelma.
repino
Hieno homma.. mutta eikö voisi tuota akkuongelmaa kehitellä ihmisestä itsestään lähtevänä. Lasken hivenen leikkiä, että kun silitän kissanpentua niin tuo androidin järjestelmä tahtoo olla liiankin herkkä kosketusnäytöllä.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

ep_
Originally posted by Ancher:
Tuollainen kello näyttää ja vaikuttaa ihan siistiltä, mutta akkukesto voi olla se ongelma.
Itseasiassa tuo tuossa kuvassa on iPod nano. Tik-tok niminen firma valmistaa tuollaisia rannekello kehikkoja johon se ipodi sitten istutetaan.

http://lunatik.com/tiktok

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. joulukuu, 2011 @ 21:34

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

squi
Originally posted by ep_:
Originally posted by Ancher:
Tuollainen kello näyttää ja vaikuttaa ihan siistiltä, mutta akkukesto voi olla se ongelma.
Itseasiassa tuo tuossa kuvassa on iPod nano. Tik-tok niminen firma valmistaa tuollaisia rannekello kehikkoja johon se ipodi sitten istutetaan.

http://lunatik.com/tiktok

Näinhän se on. Selvennänpä vielä uutiseenkin.
jartar
Vielä jäi epäselväksi että onko se salainen labra sammuneessa tulivuoressa vai merenpohjassa :D Kyllä nyt on ihan oikeasti katsottu liikaa James Bondia. Noita "salaisia labroja" on suurimmalla osalla yrityksistä. Nimitys on kuitenkin ihan hemmetin harhaanjohtava sillä suomeksi puhutaan tuotekehityksestä. Harvoin tuotekehitystä nimittäin tehdään julkisesti.

Pelkkää mediapeliä tämäkin kun "vahingossa" vuodetaan tietoa "huippusalaisista" paikoista...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

rautapeba
iAlushousut mulle heti.
capuzino
Tuommonen kello, jossa älypuhelin on pääpisteenä on jo kehitetty (kattokaas i'm Watch)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille