AfterDawn logo

Viikonlopun vuotokuva: keskisarjan Radeon HD 7770 -näytönohjain?

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

AMD:n uuden sukupolven näytönohjainten julkaisu on jo ovella, ja erityisesti malliston lippulaivapiirejä odotetaan julkaistavaksi piakkoin. Sen sijaan hieman inhimillisemmällä hintalapulla varustettuja kortteja joutunee odottamaan hieman pitempään. Verkkoon on kuitenkin uinut pari kuvaa kortista, joka todennäköisesti edustaa Radeon HD 7000 -sarjan keskitasoa.

Foorumeille ilmestyneessä kuvassa on aiempien vuotokuviin verrattuna hyvin samankaltainen kortti, mutta selkeästi astetta pienempi. Kyseessä lienee siis todennäköisesti Radeon HD 7700 -sarjan kortti, joka käyttäisi Cape Verde -koodinimellistä piiriä. Kortista on myös paljas piirikuva, josta voidaan todeta 4 muistipiiriä, joka viittaisi todennäköisesti 1 Gt muistimäärään ja 128-bittiseen muistikaistaan.


Myös näyttöliitännät näkyvät kuvasta, ja ensimmäisessä korttipaikassa tarjolla olisi DVI, HDMI ja DP-liitännät, ja toinen korttipaikka olisi varattu isompien korttien tapaan kokonaan jäähdytykselle. Kortissa on yksi 6-pinninen lisävirtaliitin, ja 3+1-vaiheinen virransyöttö.

Keskitason Radeon HD 7000 -korttien julkaisuaikataulu on vielä arvailun varassa, mutta huhujen mukaan 7800- ja 7700-sarjan kortit julkaistaisiin kuitenkin Q1 2012 loppuun mennessä. Ottaen huomioon 7970:n aikaistuneen julkaisun, TSMC:n saannot saattavat yllättäen ollakin riittävällä tasolla, että AMD voi julkaista korttinsa hieman odotettua aikaisemmin.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Tulisi kyllä nämä edukkaammat kortit tarpeeseen. Teho-odotukset ei ole kauhiam korkeella, mutta HTPC käyttöön nämä saattavat olla kovaa kamaa!

johtaja592/2

Tuota 7770 korttia olenkin jo odotellut, jos sen teho-virrankulutus olisi hyvällä tasolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT