Windows-päivitys parantaa AMD:n Bulldozerien suorituskykyä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows-päivitys parantaa AMD:n Bulldozerien suorituskykyä
Microsoft on julkaissut hotfix-päivityksen, jonka pitäisi parantaa AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien FX-sarjan prosessoreiden suorituskykyä Windows 7 - ja Windows Server 2008 R2 -järjestelmiä käyttävissä kokoonpanoissa.

Päivityksen julkaisutietojen mukaan AMD:n Bulldozer-prosessoriden suorituskyky on tällä hetkellä odotettua matalampi, koska Windowsia ei ole optimoitu hyödyntämään AMD:n Simultaneous Multithreading -toimintoa (SMT).

Epäoptimaalinen toiminta johtui siitä, että Windowsin kernelin ajastin ei erottele kokonaisia fyysisiä ytimiä ja Bulldozer-moduuleiden jaettuja fyysisiä ytimiä keskenään. Tarkemman kuvauksen Bulldozerin moduulipohjaisesta arkkitehtuurista ja sen ongelmista voi lukea Tom's Hardwaren kattavasta Bulldozer-julkaisuartikkelista.

Vaikka Microsoftin päivitys ei ole mikään pelastaja AMD:n murskaavan huonoja arvioita saaneelle Bulldozer-arkkitehtuurille, sen pitäisi parantaa erityisesti monisäikeisten sovellusten suorituskykyä vähintään muutamalla prosentilla tapauksesta riippuen.
AMD:n aiempien arvioiden mukaan tulevan Windows 8:n paranneltu ajastusjärjestelmä kasvattaisi Bulldozerin suorituskykyä noin 2 - 10 prosenttia ja nyt julkaistu hotfix-liikkunee enintään samoissa lukemissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille