Dell siirtymässä miniläppäreistä Ultrabookeihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Dell siirtymässä miniläppäreistä Ultrabookeihin
Pari vuotta sitten suosionsa huipulla olleiden miniläppäreiden aika tuntuu olevan pikkuhiljaa kokonaan ohi, kun myös Dell on ilmoittanut lopettavansa miniläppäreiden eli netbookien valmistuksen. Aiemmin tässä kuussa miniläppäreistä ilmoitti luopuvansa Samsung.

Miniläppärit tulivat vauhdilla markkinoille vuonna 2007, kun Asus julkaisi koko kategoriaa määritteleväksi muodostuneen ensimmäisen Eee PC -mallinsa. Asuksen jäljessä miniläppäri löytyi pian jokaiselta valmistajalta. Miniläppäreiden tarkoitus oli olla halpoja ja helposti mukana kuljetettavia ja ne perustuivat suurelta osin Intelin Atom-prosessoreihin.

Tablettien tullessa markkinoille miniläppärihuuma kuitenkin hyytyi ja nyt Dell viimeisimpänä on ilmoittanut lopettavansa netbook-luokkaan määriteltävien koneiden valmistuksen. Delliltä kerrotaan, että yhtiö aikoo tulevaisuudessa keskittää resurssinsa ohuiden, mutta tehokkaiden kannettavien kehittelyyn, mikä kuulostaa huomattavan paljon Intelin Ultrabook-konseptilta.

Dell ei kuitenkaan luovu kokonaan pienistä läppäreistä, sillä yhtiö kertoo, että tabletin ja läppärin ominaisuuksia yhdistelevä Inspiron Duo säilyy valikoimassa myös tulevaisuudessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille