Applen johto tablet-kisassa vielä yli kymmenkertainen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Applen johto tablet-kisassa vielä yli kymmenkertainen
Tutkimusyhtiö IDC:n viimeisimmän tilaston mukaan Android-tablettien yhteinen markkinaosuus on saavuttamassa iPadia, mutta matkaa edes tasoihin on vielä paljon. Tablet-tarjonnan lisääntyessä huimaa vauhtia myös Android-valmistajien laitteista alkaa löytyä vastusta iPadin ylivoimalle.

IDC:n mukaan tablet-koneiden maailmanlaajuiset toimitukset lisääntyivät vuoden kolmannella neljänneksellä vajaan 24 prosentin verran. Markkinoiden räjähdysmäisestä kasvusta kertoo paremmin kuitenkin vertailu vuodentakaiseen tilanteeseen, josta kasvua oli huimat 264,5 prosenttia.

Applen markkinaosuus maailman tablet-kaupasta oli kolmannella neljänneksellä 61,5 prosenttia. Mahtavasta etumatkasta huolimatta Applen kasvu on nyt saatu padottua, sillä osuudessa oli 1,8 prosenttiyksikön pudotus edelliseen neljännekseen verrattuna. Valmistajien välisessä vertailussa Samsung on toisiksi suurin, mutta 5,6 prosentin markkinaosuudella Apple ohittaa sen yli kymmenkertaisesti.

Vähemmän yllättävästi nopeiten kasvaneet Android-valmistajat ovat halpoja mediatabletteja lanseeranneet Amazon ja Barnes & Noble. Kirjakauppajätti Barnes & Noble nousi Nook Color -tabletillaan jo neljänneksi suurimmaksi valmistajaksi heti markkinoilla pikaisesti piipahtaneen HP:n jälkeen ohittaen muun muassa Asuksen.
Vaikka Applen etumatka ei enää vaikuttaisi kasvavan jatkuvasti, Android-valmistajille povataan heikkoja aikoja vielä pitkään. Applen kasvu kehittyvillä markkinoilla pitää sen tiukasti kiinni johtoasemassaan tulevaisuudessakin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille