Ensimmäiset Radeon HD 7900-vuotodiat ilmestyivät verkkoon

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Ensimmäiset Radeon HD 7900-vuotodiat ilmestyivät verkkoon
AMD:n tulevan sukupolven julkaisu on lähellä, ja todisteena siitä ensimmäiset pressidiat ovat vuotaneet foorumeille. Kuvista paljastuu muun muassa Radeon HD 7970:n ulkonäkö ja useita ominaisuuksia.AMD näyttäisi jatkavan jo 5000-sarjasta alkanutta mustan ja punaisen teemaa. Muutoksia on kuitenkin tapahtunut jäähdytyksen osalta, sillä uudessa kortissa on vain neljä näyttöliitäntää (2xminiDP, HDMI, DVI) ja toisen korttipaikan selkämys on varattu Nvidian korttien tapaan kokonaan jäähdytykselle. AMD on myös kasvattanut tuulettimen kokoa, ja lämmönsiirrosta vastaa 6. sukupolven höyrykammioteknologiaa käyttävä jäähdytyssiili.Vuotodian mukaan AMD säilyttää myös 6900-sarjasta tutun BIOS-kytkimen, joka auttoi monia päivittämään Radeon HD 6950:n 6970:ksi. Radeon HD 7950:n vastaavasta mahdollisuudesta ei ole vielä tietoa, ja jos huhut AMD:n aikeista siirtää 7950-korttien toteutus sopimusvalmistajille pitää paikkansa, ei 7950:n päivittäminen 7970:ksi välttämättä onnistu ollenkaan.


Vuotodiojen joukossa vahvistetaan muun muassa DX11.1- ja PCI-e 3.0 -tuki, ja piirin kerrotaan yltävän yli 1 GHz kellotaajuuksille. Uuden arkkitehtuurin myötä myös tesselaatiosuorituskyvyn pitäisi olla selvästi parempi. Vahvistettuja tietoja ovat myös kookas 3 GB GDDR5-muisti 384-bittisellä muistikaistalla, ja 8+6-pinniset virtaliittimet.Vuodetuissa dioissa ei ollut vielä selviä suorituskykyvertailuja, ja toisaalta pressidiojen lukemia ei välttämättä kannatakaan ottaa totena, vaan luottaa puolueettomiin arvosteluihin. Näillä näkymin AMD:ltä on tulossa aikainen joululahja, joten pitkään arvosteluja ei tarvitse odottaa.

1 kommentti

hannibal_pjv
Hienoa, että jäähdytykseen näytetään kiinnitettävän kunnolla huomiota jo referenssikorteissa! Saattaapi syödä virtaa maksimirasituksessa reippaanlaisesti, vaikka 28nm tekniikkaa onkin. Idle kulutuksen huhutaan taas olevan ainva olemattoman pientä. Näin tiedon, että olisi 3-4 watin luokkaa, mutta se kuulostaa kyllä liian pieneltä ollakseen totta...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille