AMD:ltä merkittävä nopeuslisä kuusiytimiseen FX-sarjaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

AMD:ltä merkittävä nopeuslisä kuusiytimiseen FX-sarjaan
AMD on julkaisemassa uuden tulokkaan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvaan FX-prosessoreidensa sarjaan. Tuleva päivitys on kuusiytiminen FX-6200, jonka 3,80 GHz:n oletuskellotaajuus nousee 4,10 GHz:n Turbo Coren avulla.

Aiempaan kuusiytimiseen FX-sarjalaiseen verrattuna FX-6200 parantaa kellotaajuutta jopa 500 MHz:n verran. Silti kasvaneiden kellotaajuuksien lisäksi FX-6200 ei tarjoa muita uudistuksia.

Kuuden ytimen eli kolmen Bulldozer-moduulin lisäksi sirulta löytyy 6 MB L2-välimuistia, 8 MB L3-välimuistia. Sirun TDP-arvoksi kerrotaan 125 wattia.

AMD:n tulevasta päivityksestä ensimmäisenä kertonut turkkilainen DonanimHaber ei kerro tarkemmin, mikä on uuden prosessorin stepping-versio, eli kuinka paljon muutoksia valmistusprosessiin on tehty ensimmäisten julkaisujen jälkeen.

Uuden mallin hinnaksi kerrotaan julkaisun hetkellä 175 dollaria.
AMD:n sisäisen dian mukaan FX-6200 suoriutuu videomuunnoksesta noin 10 prosenttia nopeammin kuin edeltävä FX-6100.

3 kommenttia

Ilborg
Merkittävä olisi kyllä lähempänä 50% kun puhutaan arkikäytön suorituskyvystä. Tunteja/päiviä kestävässä operaatiossa tuokin on toki merkittävä lisäys. Intelin saavuttamiseksi tämä on ihan nappikauppaa.
Bodomed
Paljonkohan tuolla on suomessa hintaa? Meinaan pitäs pöytäkone uusia vuoden vaihteen jälkeen, tuo vois olla ihan passeli kivi siihen! :)


hannibal_pjv
Intelin saavuttaminen vaatisi jonkun kokeneemman valmistajan tuottamaan chippejä, kuin Global Foundries pystyy. Intelillä on ihan tajuttoman kova etumatka nimenomaan tuotantoteknologian puolella ja kun Intelin suoritusteho yhdellä säikeellä on tällä hetkellä niin paljon parempaa, täytyy toivoa vain AMD:lle onnea. Olis hyvä saada kilpailua myös tuonne CPU puolelle. GPU puolella on onneksi kaksi tasavahvaa AMD ja Nvidia...
Mutta jos tämän chipin hinta on kohillaan ja Win8 oikeasti parantaa multicore suoritustehoa, niin tästä saattaa olla apua.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille