AfterDawn logo

Applelle ei valituslupaa - Samsung aloittaa tablettinsa myynnin Australiassa

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Samsungin ja Applen Australiassa käymä patenttikiista on edennyt uuteen vaiheeseen, kun maan korkein oikeus ei antanut Applelle oikeutta valittaa Samsungin myyntikiellon kumoamisesta. Samsung aikoo tuoda tablettinsa markkinoille pikavauhtia ja myynti aloitetaan heti ensi viikolla.

Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan Applelle ei enää myönnetä oikeutta valittaa aiemmasta tuomiosta, jossa tuomari päätti kumota Samsungille aiemmin määrätyn maahantuonti- ja myyntikiellon. Myyntikiellon kumonnut tuomari tuli aiemmin siihen tulokseen, että alkuperäisen kiellon langettanut tuomari ei ollut kunnolla arvioinut Applen syytösten vakavuutta.

Korkeimman oikeuden päätös oli kriittinen käännekohta Samsungin kannalta, sillä jos Applelle olisi annettu valituslupa ja väliaikaista myyntikieltoa jatkettu sen perusteella, Samsungin Galaxy Tabia ei olisi todennäköisesti koskaan tuotu myyntiin Australiassa.


Nykyisillä tekniikkamarkkinoilla tuotteiden hyllyikä jää niin lyhyeksi, että vaikka oikeuskiista aikanaan päättyisi Samsungin hyväksi, kiistan kohteena ollut tuote olisi jo auttamatta vanha muihin markkinoilla oleviin laitteisiin verrattuna.

Vaikka oikeus päätyi kumoamaan Samsungille langetetun väliaikaisen myyntikiellon, kiistan aloittanut patenttiloukkaussyyte tullaan käsittelemään oikeudessa joskus tulevaisuudessa. Vaikka Samsung todettaisiin syylliseksi Applen laitteiden ulkoasun kopiointiin, päätökseen mennessä yhtiöllä lienee jo uudet mallit saapumassa myyntikanaviin.

5 KOMMENTTIA

johtaja591/5

Ehtivät sopivasti joulumarkkinoille.
Kuinka tuota muotoilua voi edes olla kopioimatta?

ArttuH5N12/5

Originally posted by johtaja59:

Ehtivät sopivasti joulumarkkinoille.
Kuinka tuota muotoilua voi edes olla kopioimatta?

Komppaan tätä. Aika geneerinen muotoilu. Ja onneksi tosiaan joulumarkkinoille pääsi, niin pääsevät iPad ja Galaxy Tab kilpailemaan kuluttajista ihan "rehellisesti".

ep_3/5

Hyvä! Juuri sopivasti joulumarkkinoille tai ehkä hieman myöhässä mutta kuitenkin.

Bluejack4/5

Loistavaa uutinen oli kyllä tiedetty, ikävää asiakkaiden kiusaamista vaan. Oikeus ei ole sokea kaikkialla KUITENKAAN. Omena on se omena etkä voi mitään. Android on sitä mitä haluat.. jotkut ei sitä tajua.

jartar5/5

Tämmöiset pelleilyt saisi lopettaa. Apple kylmästi korvaamaan arvioitu Samsungin menettämä myynti. Sen jälkeen ei varmasti tee mieli vaatia myyntikieltoja laitteille...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT