Ensimmäiset kuvat uusista Radeon HD 7900 -näytönohjaimista ilmestyivät verkkoon

Kirjoittaja Panu Roivas,

Ensimmäiset kuvat uusista Radeon HD 7900 -näytönohjaimista ilmestyivät verkkoon
AMD:n uusia Tahiti-koodinimellisiä Radeon HD 7900 -sarjan työpöytänäytönohjaimia odotellaan julkaistavaksi ensi vuoden alussa. Tällä kertaa verkkoon ovat vuotaneet ensimmäiset kuvat, joissa on oletetusti Radeon HD 7900 -sarjan testikappale.

Ranskalaiselle Hardware.fr -foorumille eksyneet kuvat paljastavat kortin, jonka arvellaan pitävän sisällään Tahiti-koodinimellisen näytönohjainpiirin, joka tulee löytymään AMD:n tulevan sukupolven huippumalleista. Oletettavasti kyseessä on Radeon HD 7970 -näytönohjaimen testikappale (eng. Engineering Sample).Kuvista voidaan päätellä, että uusi näytönohjain käyttää 12 muistipiiriä 384-bittisen muistiväylän jatkeena, joten GDDR5-muistia on todennäköisesti yhteensä 3 Gt. Aikaisempien huhujen mukaan uusissa korteissa olisi saattanut olla XDR2-muistia, mutta vaikuttaa siltä että AMD olisi loppujen lopuksi päätynyt käyttämään perinteistä GDDR5-muistia ja entistä kookkaampaa muistiväylää. Lisäksi kortiin johtaa ilmeisesti 8+6-pinniset lisävirtaliittimet, ja TDP-arvoksi huhutaan 210 W.

AMD käyttää 7900-sarjan piireissä uutta Graphics Core Next -arkkitehtuuria, joka on AMD:n suurin arkkitehtuurimuutos sitten R600-sukupolven Radeon HD 2900XT:n, joka oli varustettu vielä kookkaammalla 512-bittisellä muistiväylällä. Uuden arkkitehtuurin suorituskyvystä on ollut useita huhuja, mutta näillä näkymin todelliset suorituskykytulokset nähdään jo tammikuun alkupuolella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille