Windows 8 aiheuttaa pettymyksen ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (9)

Windows 8 aiheuttaa pettymyksen ensi vuonna
Tutkimusyhtiö IDC:n on laatinut ensi vuotta koskevan ennustuspaketin, jossa se on ottanut kantaa esimerkiksi kehitteillä olevan Windows 8:n tulevaisuuteen.

Tutkimusyhtiön mukaan Windows 8 ei tule kiinnostamaan PC-käyttäjiä, vaan sen suosio nojautuu hyvin pitkälle pelkkiin tabletteihin. Nykyiset Windows 7:n käyttäjät tulevat IDC:n näkemyksen mukaan siis skippaamaan Windows 8:n.

Tutkimusyhtiö ei maalaile kovin ruusuisia tulevaisuuden kuvia Microsoftille tablet-puolellekaan. Sen mukaan ensi vuosi tulee olemaan pettymys, muun muassa siksi, että Apple on jo ehtinyt asettaa riman erittäin korkealle. Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvat Windows 8 -tabletit eivät ole kyllin hyviä ratkaisuita, vaan Microsoftin on onnistuttava IDC:n mielestä ARM-laitteilla .

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

yamaneko
yamaneko
Quote:
Nykyiset Windows 7:n käyttäjät tulevat IDC:n näkemyksen mukaan siis skippaamaan Windows 8:n.

Paljon mahdollista. Pitkästä aikaa ensimmäinen Windows jota olen harkinnut jättäväni väliin. Riippuu ihan siitä, saako kaikki Metro-osat asetettua haluamalleen tasolle/pois.


denalady
denalady
Vähän aikaista sanoa vielä. Metron saa kyllä pois käytöstä, joten sikäli käytettävyys perus PC:llä jatkuu entiseen malliin. Käyttöliittymään tulee joitakin muutoksia, mm. resurssienhallinta saa ribbonin. Mahtaako lopulliseen julkaisuun tulla uusi tiedostojärjestelmä ja mitä mielenkiintoista se toisi tullessaan..?
Todennäköisesti tulen hankkineeksi 8 -version työasemaani, tabletteja en tähänkään mennessä ole haalinut, joten tuskin jatkossakaan.
perhana
perhana
Jopas oli mielenkiintoinen tutkimus... tämän mukaanhan tablet-laitteita varten kehitetty Metro-UI ei siis kiinnosta PC-käyttäjiä? aika yllättävää...

Veikkaan kyllä että tuosta Windows 8:sta julkaistaessa tullaan näkemään myös ihan PC-käyttöön sopiva versio josta tuon Metron saa ihan asetuksilla pois käytöstä, todennäköisesti ensin on julkaistu tuo Metro-UI ihan sen vuoksi kun microsoftilta on puuttunut kunnollinen tablet-käyttöjärjestelmä.

Developer Previewssähän sen Metron saa pois päältä ja perinteisen käynnistyvalikon käyttöön yksinkertaisesti vaihtamalla yksi rekisterimerkintä 1:stä 0:ksi ja ellei tarkoitus olisi tehdä perinteisen käynnistysvalikon esille saantia helpoksi, tuskin tuo muutos noin yksinkertaisella asetuksella tapahtuisi.
mcmopo
mcmopo
Itse taas veikkaan että kasi ei myy niin paljon kuin seiska. Mutta yrityskäytössä rupeaa tabletit yleistämään paljon enemmän.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

daim0n
daim0n
Eikös se niin mee et joka toinen windows on ihan susi.
extralow
extralow
Jotain ratkaisevaa pitää olla että vaihdan todella hyvän seiskan pois.
Tableteitahan varten on IOS 5 :D
Toniman92
Toniman92
Originally posted by extralow:
Jotain ratkaisevaa pitää olla että vaihdan todella hyvän seiskan pois.
Tableteitahan varten on IOS 5 :D
Direct X 11.1?

Toniman.

## ASUS Z87-A | i5-4670K w/ CM Hyper 212 EVO| 8GB RAM | ASUS GTX 560 TI TOP | Kingston SSDNOV V+300 240Gb | Seagate 1TB | XFX 550W | Bitfenix Raider | 24" display | Razer Lycosa | Logitech G300 | SteelSeries Siberia V2 ##

myllis
myllis
Ihan ymmärrettävää, mutta ei tästä mitään floppia tule, vaikka jäisikin reilusti jälkeen myynneissä. Erittäin kannattavaa tämän julkaisu on joka tapauksessa Microsoftille.
johtaja59
johtaja59
Quote:
Direct X 11.1?

Tabletissa turha, kun selain on tärkeämpi ja siinä kilpailussa IE ei oikein maineensa vuoksi pärjää.
Jää sitten nähtäväksi, miten valmistajat ottaa Win8:n vastaan ja agressiivisella markkinoinnilla se uppoaa kuluttajiin, jos se toimii.
Omilla aivoilla ajattelevien kuluttajien markkinat jää Androidin ja Windowsin taisteluksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4484 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä