Samsung valmistelee 2 GHz ARM-suoritinta ensi vuodelle

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Samsung valmistelee 2 GHz ARM-suoritinta ensi vuodelle
Semiaccurate-sivuston mukaan Samsung on aloittanut ensimmäisen ARM Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvan piirin testaamisen. Uusi Exynos 5250 -piiri tulee toimimaan jopa 2 GHz kellotaajuudella.

Vaikka tarjolla on jo 1,5 GHz ARM-piirejä, uusi 32 nm prosessilla valmistettava Exynos 5250 tulee olemaan uuden arkkitehtuurin myötä tuplasti aikaisempaa Cortex-A9-sukupolvea nopeampi. Exynos 5250:n ominaisuuksiin kuluu muun muassa 2560x1600-resoluution tuki, DisplayPort, SATA, UART, USB 3.0, eMMC4.5 sekä eSD3.0.

Uuden piirin odotetaan tulevan markkinoille ensi vuoden toisella puoliskolla. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka pian uusia ARM-piirejä näkemään jo Windows 8 -kannettavissa. Viimeisimpien huhujen mukaan Windows 8 ARM-kannettavia tulisi markkinoille vasta 2013. Uudet ARM-piirit alkavat kuitenkin olla jo varteenotettavia vastuksia Intelin ja AMD:n vähävirtaisille x86-suorittimille. Exynos 5250:n lisäksi markkinoille on tulossa ensi vuonna myös muita Cortex-A15-piirejä, kuten Nvidian Wayne ja TI:n OMAP 5.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

johtaja59
Alkaa kuulostamaan siltä, että ARM on tulossa x86 arkkitehtuurille ihan varteenotettavaksi kilpailijaksi. Jos ei muuten, niin tablet markkinoilla.

Kommentoi uutista