SSD-asemien hinta pysyy korkeana Thaimaan tulvista huolimatta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

SSD-asemien hinta pysyy korkeana Thaimaan tulvista huolimatta
Lyhytaikaisesta kysynnän kasvusta huolimatta analyytikot eivät usko Thaimaan tulvakatastrofin laskevan SSD-asemien hintoja pidemmällä tähtäimellä. Mekaanisten kiintolevyjen hinnat ovat ampaisseet nopeaan nousuun, kun kymmenet kiintolevyjä ja niiden komponentteja valmistavat tehtaat jäivät tulvan alle viime kuussa.

Tarjonnan hiipuminen on kasvattanut mekaanisten kiintolevyjen hintaa parhaimmillaan jopa 30 prosentin verran, kertoo IHS iSuppli -yhtiön analyytikko. Silti iSupplilla ei uskota asiakkaiden siirtyvän suurin joukoin SSD-asemiin, sillä huimasta hintapiikistä huolimatta SSD-asemat ovat edelleen yli kymmenen kertaa perinteisiä levyjä kalliimpi.

Myös Forresterin analyytikko pitää puheita SSD-asemien kysynnän nopeasta kasvusta perusteettomina. Vasta isojen yritysten siirtyminen SSD-asemiin saisi aikaan tarpeeksi suurta kysynnän kasvua, jotta myös hinnat tulisivat alaspäin. Forresterin edustajan mukaan isoilla yrityksillä on kuitenkin tyypillisesti kiintolevyjä varastossa jopa viiden kuukauden tarpeisiin.

Nykyisten arvioiden mukaan kiintolevytuotanto saataisiin tulvia edeltäneelle tasolle vasta ensi vuoden kesäkuussa.

3 kommenttia

xbkrypt0n
"jopa 30 prosentin verran"? Suomessa ilmeisesti tämä 30% on luettu 100%. Joissain kiintolevyissä on hinta nimittäin noussut kaksinkertaiseksi tai jopa enemmän. Esimerkiksi Samsungin 640gb 2.5" kiintolevy ennen tulvia ~50e, tulvan jälkeen ~120e.


Pc_P
Parhaillaan Samsung F3 maksoi 159e eli hinta oli kolminkertainen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2. joulukuu, 2011 @ 16:29

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

Eriol
Hinta on varmaan toimittajilla noussut 30%, mutta kun maahantuojilla ei ole tarpeeksi maahan tuotavaa niin hinnat nousee käytännössä sadoilla prosenteilla riippuen siitä mitä kauppiaat ilkeävät pyytää niistä vähistä levyistä mitä saavat.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille