IBM ja Micron aloittavat mullistavien muistikuutioiden valmistuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

IBM ja Micron aloittavat mullistavien muistikuutioiden valmistuksen
IBM ja Micron kertoivat tällä viikolla aloittavansa uusien hybridimuistikuutioiden (Hybrid Memory Cube, HMC) valmistuksen.

Sopimuksen yhteydessä ei kerrottu koska tuotanto aloitetaan tai missä kohteissa HMC-muisteja nähdään ensimmäisenä. Pääkohteena ovat kuitenkin supertietokoneet ja suuret tietokoneklusterit.

HMC-muisteista povataan ratkaisua niin sanottuun muistiseinään (memory wall), jolla tarkoitetaan suorittimen ja muistien kehittymisen epäsuhtaa. Siinä missä nykyisillä muisteilla saadaan siirrettyä dataa noin 12,8 gigatavua sekunnissa, niin HMC-muistien pitäisi 10-kertaistaa nopeus 126 gigatavuun sekunnissa. Samalla energiankulutus laskee 70 prosenttia.

Käytännössä HMC muistit koostuvat useista päällekkäin pinotuista DRAM-tasoista, mikä mahdollistaa edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi muistin pakkaamisen selvästi pienempään tilaan.

Kerroimme aiemmin marraskuussa Samsungin aikeesta tuoda HMC-muistit markkinoille vuonna 2013.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

mcmopo
Muutama vuosi eteenpäin niin tämä ängetään prosessoriin vakioksi näytönohaimen rinnalle. Menee varmaan vuosia ennempää kuin tämä tulee kuluttajan kukkarolle sopivaksi tietokoneeseen.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Mauriland
Eiköhän kohta ala tulemaan 3D muistit joihin ei tarvii niin paljoa data kirjoittaa kuin nykyisiin. eli bitin paikalla on merkitystä. Tää nykyinen tallennus tapa kun on aika pitkälle 1D muotoista, vaikka onkin 2D piirit.

Eli tarkoitin tällä sitä että koodaamalla ja yhden muistibitin sijainnilla saadaan tallennettua julmasti dataa. 32bit tallennukseen ei tarvita 32 bitti pankkia vaan ainoastaan muutama hassu, koska sijainti kertoo muutamalla bitillä data sisällön.

Kommentoi uutista