AMD julkaisemassa Radeon HD 6930:n?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisemassa Radeon HD 6930:n?
Kiinalaisen Mydrivers.com -sivuston mukaan AMD on valmistelemassa Radeon HD 6930 -näytönohjaimen julkaisua.

Oletettavasti kyseessä olisi Nvidian vastikään julkaistun GeForce GTX 560Ti 448:n tapainen erikoismalli, josta ei ole olemassa referenssiä, vaan korttivalmistajat tekevät piireille omat jäähdytysratkaisunsa. Käytännössä Radeon HD 6930 -korttien piirit olisivat Cayman-piirejä, jotka eivät ole kelvanneet tehokkaampiin malleihin.

Huhun mukaan Radeon HD 6930:ssä on 1280 stream-prosessoria ja 80 tekstuuriyksikköä, verrattuna 6950:n 1408 stream-prosessoriin ja 88 tekstuuriyksikköön. Kellotaajuuksiksi kerrotaan 750/1200 MHz. Muistin määrästä ei ole varmuutta mutta todennäköisesti sitä olisi vain 1 Gt.

Uusi kortti tulisi asettumaan tehoiltaan ja hinnaltaan Radeon HD 6870:n ja Radeon HD 6950:n väliin. Todennäköisesti kyseessä olisi myös saatavuudeltaan rajattu malli, sillä seuraavan sukupolven näytönohjaimia odotellaan jo ensi vuoden alkuun. On myös mahdollista ettei korttia koskaan nähdä Euroopassa, vaan sitä myytäisiin ainoastaan Aasian markkinoilla

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille