Intelin tuleva prosessori on odotettua nopeampi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intelin tuleva prosessori on odotettua nopeampi
Intelin kevään mittaan odotettavan seuraavan prosessorisukupolven ensimmäiset viralliset testitulokset ovat ilmestyneet julkisuuteen.

Aiempien spekulaatioiden mukaan Ivy Bridge -koodinimellä tunnettu seuraava sukupolvi toisi lähinnä pienemmän tehonkulutuksen ja tehokkaamman näytönohjaimen, mutta Intelin omien diojen mukaan myös suorituskyky säiettä kohti on kasvamassa merkittävästi.

Intelin sisäisten testien perusteella neliytiminen Core i7-3770 (HyperThreading, 3,4 GHz, 8MB välimuisti) kasvattaa suorituskykyä runsaasta kymmenestä prosentista työpöytäkäytössä aina lähes 200 prosentin kasvuun 3DMark Vantage -sovelluksessa, kun vertailukohtana käytetään nykyisen sukupolven Core i7-2600 -mallia (neljä ydintä, HyperThreading, 3,4 GHz, 8 MB välimuisti).

Näytönohjaimen huima suorituskyvyn kasvu selittyy ainakin osin sillä, että vertailu tapahtuu uuden HD Graphics 4000 -sarjan ohjaimen ja vanhemman sukupolven HD Graphics 2000 -ohjaimen välillä. Prosenttiluku vaikuttaisi jonkin verran vaatimattomammalta, jos vertailukohteeksi otettaisiin HD Graphics 3000 -ohjain.
Yleisen suorituskyvyn kasvua selitetään paremmalla AVX-kiihdytyksellä, uudella integroidulla näytönohjaimella, joka tukee DX11- ja OpenCL 1.1 -rajapintoja sekä PCI Express 3.0 -liitännällä ja PCIe-ohjaimen parannuksilla.

Tarkemmat luvut alla:

2 kommenttia

RekookeR
Kaunisteltu tulos, miksei voi vaan laittaa kylmiä lukuja pöytään ja näyttää sillä osaamisensa?

-Reko

Agent_007
Originally posted by RekookeR:
Kaunisteltu tulos, miksei voi vaan laittaa kylmiä lukuja pöytään ja näyttää sillä osaamisensa?

Täytyyhän markkinointipuolenkin jotenkin palkkansa ansaita =)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille