Intel hehkuttaa uutta Windowsia: parasta mitä meille on tapahtunut

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel hehkuttaa uutta Windowsia: parasta mitä meille on tapahtunut
Intel uskoo tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän olevan parasta mitä yhtiölle ja erityisesti sen mobiilistrategialle voi tapahtua.

Sijoittajatapahtumassa puhuneen Intelin toimitusjohtajan Paul Otellinin mielestä Inteliä ja ympäröivät monenlaiset myytit, joita ovat esimerkiksi yhtiön huono tilanne mobiilisiruissa ja ARM:n mobiilisuoritinten liioiteltu uhka yhtiölle.

Otellinin mukaan Windows 8 tulee saapuessaan todistamaan vääräksi monet yhtiöön liitetyt "myytit". Otellinilla on vahva usko esimerkiksi Microsoftin tulevaan rooliin tablet-markkinoilla. Toimitusjohtajan mukaan Windows 8 ja Metro-käyttöliittymät tekevät tableteista viimein toimivia vaihtoehtoja myös yrityskäyttöön.

Nimenomaan Windows-tableteissa ja yrityskäytössä Otellini näkee Intelin tulevan vahvuuden. Vaikka tuleva Windows 8 toimii myös ARM-pohjaisilla prosessoreilla, yrityksille tärkeät sovellukset eivät toimi suoraan muilla kuin x86-arkkitehtuuriin perustuvilla prosessoreilla, Otellini selittää.

Lisäksi x86-pohjaiset Windows-tabletit päihittävät ARM-pohjaiset kilpailijansa esimerkiksi laiteajurien tuessa. Kuvien siirtäminen kamerasta tabletille ei onnistu ilman ajureita, mikä Otellinin mukaan antaa Intelille selvän kilpailuedun Windows 8 -järjestelmän saapuessa joskus syksyllä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille