AMD keskittyy tulevaisuudessa vähävirtaisuuteen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

AMD keskittyy tulevaisuudessa vähävirtaisuuteen
Viime päivien huhuista huolimatta AMD aikoo jatkaa x86-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden valmistusta. Yhtiön alkuviikosta julkaisema tiedote sai tekniikkasivustoilla aikaan spekulaatioiden myrskyn, kun AMD:lta kerrottiin, että "tulevaisuudessa kyse ei ole enää AMD vastaan Intel -tilanteesta".

Villeimmissä spekulaatioissa veikkailtiin AMD:n suunnittelevan mobiililaitteisiin ja ARM-pohjaisiin prosessoreihin siirtymistä.

The Verge -sivustolle antamassaan kannanotossa AMD kuitenkin kertoo, että yhtiö ei ole missään tapauksessa luopumassa työpöytäprosessorien valmistuksesta, vaan tarkoituksena on tulevaisuudessa hakea kasvua esimerkiksi vähävirtaisista kuluttajatuotteista. Lisäksi pilvipalveluiden yleistymisen myötä yhtiö panostaa myös palvelintuotteisiinsa.

Kuluttajasegmentin vähävirtaiset tuotteet tarkoittanevat käytännössä näytönohjaimen ja prosessorin yhdistäviä APU-malleja. Nykyiset APU:t ovat saaneet hyviä arvioita, sillä ne yhdistävät riittävässä suhteessa prosessoritehoa ja Intelin tarjonnan kevyesti ylittävää graafista suorituskykyä.
Tehokäyttäjien keskuudessa AMD:n ilmoitusta on kuitenkin otettu vastaan erittäin ristiriitaisin tuntein. Jos yhtiö luopuu huippuprosessoreiden kehityksestä, tosipelaajan ainut vaihtoehto on pian ilman kilpailijaa toimiva Intel.

5 kommenttia

ArttuH5N1
Originally posted by Uutinen:
tosipelaajan ainut vaihtoehto on pian ilman kilpailijaa toimiva Intel.

No tuo nyt ei ole missään mielessä hyvä asia. Tiedetäänhän se, tuotekehitys hidastuu, kun ei ole kilpailijaa kenet kiriä jatkuvasti kiinni. Mutta onhan tuokin hyvä asia, että keskitytään vähävirtaisuuteen.
mcmopo
Läppäreissä ehkä hyvä mutta kotikoneeseen en ikinä tule ostamaan.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

KalikoJak
oi ja voi... :/ Vaikka olihan tämä arvattavissa Bulldozerin julkistuksen jälkeen, kun AMD ilmoitti miettivänsä tulevaisuuden strategiansa uusiksi.

Prossubisnes on siitä paha, ettei siihen yks kaks voi lähteä mukaan. Uusien tuotteiden suunnitteleminen kilpailukykyisiksi vie paljon aikaa ja rahaa, ja Intelillä on aivan liian pitkä etumatka. Siksi, en uskokaan että kukaan tulee edes kilpailemaan Intelin kanssa Työpöytäprossuista ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

hannibal_pjv
Yksi ongelma voi olla, että Intel voi pikkuhiljaa rauhassa hinata keskitason prossien hintaa ylös. Halvassa päässä se joutunee vielä jatkossakin kilpailemaan...
Eriol
Halvemman pään tuotteissa Intelillä tulee jatkossa vastaan ARM, ja ehkä palvelinpuolellakin tulee kilpailua ja erityisesti GPGPU:t kilpailee laskennasta. Peliprossut saattaa kyllä jatkossa kallistua kun kilpailu on jo nyt mitä on. Ei Intel toki mahdottomiin voi hintoja vetäistä, mutta kyllä tämä nykytilannekin Intelin kukkarossa on nähty.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille