Samsung julkisti uuden tehopiirin tableteile

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Samsung julkisti uuden tehopiirin tableteile
Samsung on julkaissut uuden Exynos-piirin älypuhelimille ja tableteille. Exynos 5250 perustuu ARM:n uusimpaan Cortex-A15-arkkitehtuuriin ja näytönohjain tarjoaa graafista tehoa 3D-sisältöihin ja pelikäyttöön.

Exynos 5250 on seuraaja Samsungin nykyiselle esimerkiksi Galaxy S II -mallista löytyvälle Exynos 4210 -mallille.

Toisin kuin esimerkiksi Nvidia, Samsung ei ole lähtenyt kasvattamaan suorituskykyä ydinten määrää lisäämällä. Exynos 5250 sisältää kaksi 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, jotka Samsungin mukaan tarjoavat tuplasti suorituskykyä Cortex-A9-ytimiin verrattuna.

Prosessori valmistetaan Samsungin omalla 32 nm HKMG -prosessilla, jonka yhtiö on aiemmin luvannut vähentävän tehonkulutusta jopa 30 prosentilla edellisessä sukupolvessa käytettyyn prosessiin verrattuna.


Raskaan laskentatehon lisäksi uusi Exynos-versio kasvattaa graafista suorituskykyä nelinkertaiselle tasolle nykyiseen verrattuna. Näytönohjaimen huhutaan olevan ARM:n suunnittelema Mali-T604 tai T-658. GPU tukee stereoskooppista 3D-kuvaa ja lisäksi jopa 2560x1600 tasolle yltäviä resoluutioita.

Samsungin mukaan Exynos 5250 ilmestyy ensimmäisenä high-end-tabletteihin ja massatuotannon on tarkoitus alkaa jo ensi vuoden toisella neljänneksellä.

2 kommenttia

mcmopo
En vieläkään ymmättä miksi kokoajan nostetaan vain tehoa. Panostaisi mieluummin hintaan kuin tehoon. Tiedän monta ihmistä joita tabletti kiinnostaa mutta hinta on aika suolainen kun sillä ei voi tehdä läheskään kaikkia asioita mitä läppärillä. Ehkä windows 8:n mukana tulee joitain uudistuksia minkä takia tabletin voisi ehkä ostaa.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

johtaja59
Kohta 3dmarkin saa tableteillekkin, joten pitää olla lukuja mitä laittaa pöytään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille