3DMark tulossa myös Android-tabletteihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

3DMark tulossa myös Android-tabletteihin
3DMark-testiohjelmaa kehittävä Futuremark pyrkii saamaan jalansijaa mobiilimaailmasta tuomalla 3DMark-sovelluksen myös Android-tableteile. Futuremark kertoi jo aiemmin suunnitelmistaan kehittää 3DMarkista myös tulevilla Windows 8 -tableteilla toimiva versio.

3DMarkin Android-version antamat pistemäärät tulevat Futuremarkin mukaan olemaan vertailukelpoisia myös Windows 8 -järjestelmälle suunnatun version kanssa, mikä helpottaa eri alustojen suorituskyvyn vertailua.

Syyksi tablet-testiohjelmien kehittämiseen Futuremarkilta kerrotaan useiden tutkimusyhtiöiden kuten Gartnerin ja IDC:n ennustama tablet-kokoluokan laitteiden räjähdysmäinen kasvu seuraavina vuosina. Futuremark uskoo pelien olevan olennainen osa kasvua ajavaa kehitystä ja yhtiö haluaa tarjota valmistajille objektiivisen ja tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen katsovan testiohjelman suorituskyvyn mittaamiseksi.


Futuremarkin mukaan vuonna 2012 julkaistava 3DMark for Android tulee mittaamaan pelitehoa renderöinnin, CPU:n ja fysiikan mallinnuksen osalta. Lisäki testin luvataan ottavan grafiikan laadun osalta kaiken irti mobiililaitteissa käytetystä OpenGL ES -rajapinnasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä