Uusi tekniikka mahdollistaa taas laadukkaammat AMOLED-näytöt

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Uusi tekniikka mahdollistaa taas laadukkaammat AMOLED-näytöt
Ignis on kertonut onnistuneensa valmistamaan tarkan yli 300 ppi -tasolle yltävän AMOLED-näytön, joka perustuu RGB-pikselimatriisin. Aiemmat samaan tarkkuuteen yltäneet näytöt on valmistettu heikompana pidetyllä PenTile-matriisilla, jossa todellinen pikselimäärä jää aitoa RGB:tä matalammaksi.

Yhtiön mukaan sen kehittämällä tekniikalla voidaan rakentaa nykyisten IPS-paneelien kuten Applen Retina-näytön resoluutioon yltäviä AMOLED-näyttöjä, joiden värintoisto, kontrasti ja katselukulmat ovat kuitenkin huomattavasti parempia. Lisäksi yhtiö odottaa näyttöjensä skaalautuvan myös tablet-kokoluokkaan.

Uudentyyppisen näytön mahdollistaa muun muassa paranneltu pikseleiden virtapiiri, jolla kompensoidaan epäyhtenäistä pikselijakoa ja joka samalla parantaa näytön käyttöikää.

Uusien näyttöjen valmistustekniikka ei eroa nykyisestä, joten niiden valmistamiseen voidaan käyttää nykyisiä laitteistoja ja myös saantoluvut pysyvät nykyisellä tasolla, mikä parannuksista huolimatta pitää hinnan kohtuullisena.

1 kommentti

Thor1993
Kuulostaa oikein hyvältä:)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille