Intelin Ivy Bridge -suorittimien ominaisuudet paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Intelin Ivy Bridge -suorittimien ominaisuudet paljastuivat
Intelin tick-kehitysvaiheen Ivy Bridge -suorittimia odotetaan jo kuumeisesti, vaikka niiden julkaisuun on vielä reippaasti aikaa.

Verkossa julkaistujen tietojen ansiosta Intelin tulevien suorittimien ominaisuuksista tiedetään jo aika paljon. Aiempaa pienemmän valmistusprosessin (22 nm) lisäksi suorittimissa käytetään uudenlaisia 3D tri-gate -transistoreita, jotka vähentävät jännitevuotoja verrattuna tavallisiin transistoreihin verrattuna.

Ensimmäiset Ivy Bridge -mallit saapuvat huhtikuussa ja ne ovat Sandy Bridge -julkaisun tavoin suunnattu valtavirta- ja entry-segmentteihin. Kaikki alla mainitut mallit julkaistaan Q2:lla, Core i5-3570:tä, Core i5-3470:tä (julkaistaan Q3:lla) ja Core i5-3330:tä lukuun ottamatta. Tehokkaimmat Ivy Bridge-E -mallit julkaistaan myöhemmin.

Alla olevasta taulukosta selviää tulevien suorittimien ominaisuudet. Kaikki mallit on TDP-arvoltaan 77 wattia. Lisäksi niissä on AES-NI-tuki ja kaksikanavainen muistinohjain.

5 kommenttia

rautapeba
Öööö.. näiden piti olla cpu:n osalta 20 % nopeampia kuin sandyt. Nopeimmassa mallissa on kuitenkin täsmälleen samat kellot kuin 2700k:ssa. Ainoa ero on hiukan alempi tdp ja hiukan vähemmän tuhnu gpu. Ei kiitos, 2600k saa jäädä koneeseen.
myllis
Ja minun ylikellotettu Q6600 on yhtätehokas, kuin i7-3770K faiojsngoiangoangoiaqnwe...

Kannattaa vähän opetella näitä asioita rautapeba, ennen kuin alat pätemään.
Ibanez90
Rautapeba minun vanhassa AMD 955BE:ssä oli vakiona sama kellotaajuus kuin I5-2500K:ssa mutta silti 2500k vei sitä 100-0 kaikissa testeissä. Ja vanhassa prossussa vaikka se oli kellotettu 3.9Ghz ei se läheskään ollut yhtä tehokas kuin 2500k 3.3GHz.
rautapeba
Opettelen mielelläni lisää ivy bridgestä, kunhan julkisuuteen tulee enemmän tietoa. Pätemisen hoidan tosin silloinkin jossain muualla kuin netin kommenttipalstalla. Miten tuo Q6600 muuten liittyy asiaan kun tässä vertailtiin saman arkkitehtuurin kiviä?
rautapeba
Hähää, kukas oli oikeassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille