Digitimes: ARM-kannettavia vasta vuoden 2013 kesällä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Digitimes: ARM-kannettavia vasta vuoden 2013 kesällä
Taiwanilainen Digitimes kertoo omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että aasialaisvalmistajat ovat tuomassa markkinoille ARM-pohjaisia Windows 8 -järjestelmään perustuvia kannettavia vasta vuoden 2013 puolivälissä.

Digitimesin mukaan ensimmäisiä virallisia julkaisuita nähtäisiin jo loppuvuodesta 2012, mutta laitteet tulevat myyntiin vasta useiden kuukausien viiveellä.

Microsoftin odotetaan julkaisevan myös ARM-arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita tukevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän ensi vuoden syksyllä ennen koululais- ja opiskelijamyyntien alkua.

Syksyllä pidetyssä BUILD-konferenssissa Microsoft esitteli uudella Windowsilla varustettuja tablet-laitteita, joten ensimmäiset ARM-pohjaiset Windows-tabletit saatettaisiin kuitenkin nähdä markkinoilla jo samaan aikaan käyttöjärjestelmän julkaisun kanssa.

The Verge huomauttaa, että Digitimesin tiedot perustunevat pääosin paikallisilta taiwanilaisvalmistajilta kuten Acerilta, Asukselta ja MSI:ltä peräisin oleviin tietoihin. Amerikkalaisyhtiöt kuten HP ja Dell saattavat pitää enemmän kiirettä ARM-kannettaviensa kanssa ja niitä voitaisiin nähdä myynnissä jo aiemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista