AMD:n uuden sukupolven näytönohjaimet julkistetaan maanantaina?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n uuden sukupolven näytönohjaimet julkistetaan maanantaina?
Ruotsalainen Nordic Hardware väittää (Google Translate), että AMD aikoo julkaista ensimmäiset Radeon HD 7000 -sarjan ohjaimet ensi viikon maanantaina Lontoossa pidetyssä tapahtumassa. Sivuston lähteiden mukaan tapahtumassa ei kuitenkaan esiteltäisi virallisia tuotteita, eli kyseessä olisi lähinnä paperijulkaisu.

Ainakin osan HD 7000 -sarjan näytönohjaimista odotetaan perustuvan täysin uuteen Graphics Core Next -arkkitehtuuriin, jonka muun muassa väitetään tuovan AMD:n ohjainten GPGPU-ominaisuudet kilpailukykyisiksi Nvidian CUDA-tekniikan kanssa.

Aiempien tietojen mukaan markkinoille saapuvat kuitenkin aluksi kannettaviin tarkoitetut ja halvemman hintaluokan ohjainpiirit, jotka perustuvat nykyisessä HD 6900 -sarjassa käytettyyn VLIW4-arkkitehtuuriin.

Yksi ensimmäisistä HD 7000 -piiriin perustuvan tuotteen valmistajista saattaa olla HP, jonka Envy-sarjan kannettavat julkaistaan muutama päivä AMD:n 5. päiväksi kerrotun tilaisuuden jälkeen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille