AfterDawn logo

Toyota Fun-Vii on "älypuhelin, josta löytyy renkaat"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Toyota on esitellyt Tokyo Motor Show'ssa uudenlaista konseptia, jota voisi kuvailla "nelipyöräiseksi älypuhelimeksi", sillä Fun-Viiksi kutsutusta autosta löytyy paljon asioita, jotka ovat tuttuja älypuhelimista.

Futuristisesti muotoillun Fun-Viin kaikki ulkopinnat toimivat näytön tapaan ja niissä esitettyjä kuvia voidaan muuttaa mielin määrin taustakuvien tapaan. Älyauto voisi olla etenkin yritysten mieleen, sillä kuvien lisäksi pinnoilla voidaan esittää dynaamista sisältöä, kuten vaikkapa jatkuvasti päivittyviä uutisia tai mainoksia. Auton navigaatiojärjestelmää on höystetty tietysti laajennetulla todellisuudella (augmented reality, AR).

OTA-päivitysten avulla auton hallintalaitteet saadaan pidettyä ajantasaisina.

Lisäksi Fun-Vii kykenee linkittymään muiden autojen kanssa, jolloin kuljettaja saa tietoa kuolleessa kulmassa sijaitsevasta autosta tai hän voi jakaa tietoa lähellä ajelevan kaverin kanssa. Toyotan visioissa on myös mahdollisuus käyttää autoa etänä älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta.


Fun-Vii on pelkkä konsepti, eli tuotantoon sillä on vielä erittäin pitkä matka.

6 KOMMENTTIA

xxwavx1121/6

Hienoa kun saadaan mainokset liikenteeseenkin.

Bodomed2/6

Historiallinen uutinen nyt kyseessä. Noin 60v päästä kun omasukupolvi on 70-80v niin autot on kaikki vastaavanlaisia ja silloin puhutaan etttä seuraava askel on ilmatyyny/leijuva auto. Samoin afterdawnissa muistellaan. Että miltä autot näytti 80v sitten.

kittap3/6

http://www.youtube.com/watch?v=3zqqmj3iWsc
Tuossa kuvaa biilistä

Pablope4/6

Originally posted by Bodomed:

Historiallinen uutinen nyt kyseessä. Noin 60v päästä kun omasukupolvi on 70-80v niin autot on kaikki vastaavanlaisia ja silloin puhutaan etttä seuraava askel on ilmatyyny/leijuva auto. Samoin afterdawnissa muistellaan. Että miltä autot näytti 80v sitten.

En tiedä millaisia tulevaisuuden autot tai kulkuneuvot ovat mutta uskallan väittää ettei ne ikinä tule leijumaan. Painovoiman kumoaminen tai sen voittaminen vaatii semmosen energiamäärän ettei se ole tarkoituksenmukaista siirtymiseksi pisteestä A pisteeseen B.

3rd_party5/6

Konseptiautot on vähän niin kuin Nokian konseptipuhelimet: toinen toistaan hienompia ja jättävät katselijansa kieli pitkällä odottamaan kaupallista sovellusta. Jota ei koskaan näy eikä kuulu.

jopsuli6/6

Se on oleva kehitysmaa, jossa noita nähdään liikenteessä. Kaikki turhat valot ja katseenvangitsijat ovat riski liikenneturvallisuudelle. Sen sijaan tuo kuolleesta kulmasta lähestyvästä autosta varoittava sovellus olisi kyllä varmasti tervetullut lisä tätä samaa liikenneturva-aspektia peilaten.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT