Toyota Fun-Vii on "älypuhelin, josta löytyy renkaat"

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Toyota Fun-Vii on "älypuhelin, josta löytyy renkaat"
Toyota on esitellyt Tokyo Motor Show'ssa uudenlaista konseptia, jota voisi kuvailla "nelipyöräiseksi älypuhelimeksi", sillä Fun-Viiksi kutsutusta autosta löytyy paljon asioita, jotka ovat tuttuja älypuhelimista.

Futuristisesti muotoillun Fun-Viin kaikki ulkopinnat toimivat näytön tapaan ja niissä esitettyjä kuvia voidaan muuttaa mielin määrin taustakuvien tapaan. Älyauto voisi olla etenkin yritysten mieleen, sillä kuvien lisäksi pinnoilla voidaan esittää dynaamista sisältöä, kuten vaikkapa jatkuvasti päivittyviä uutisia tai mainoksia. Auton navigaatiojärjestelmää on höystetty tietysti laajennetulla todellisuudella (augmented reality, AR).

OTA-päivitysten avulla auton hallintalaitteet saadaan pidettyä ajantasaisina.

Lisäksi Fun-Vii kykenee linkittymään muiden autojen kanssa, jolloin kuljettaja saa tietoa kuolleessa kulmassa sijaitsevasta autosta tai hän voi jakaa tietoa lähellä ajelevan kaverin kanssa. Toyotan visioissa on myös mahdollisuus käyttää autoa etänä älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta.
Fun-Vii on pelkkä konsepti, eli tuotantoon sillä on vielä erittäin pitkä matka.

6 kommenttia

xxwavx112
Hienoa kun saadaan mainokset liikenteeseenkin.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Bodomed
Historiallinen uutinen nyt kyseessä. Noin 60v päästä kun omasukupolvi on 70-80v niin autot on kaikki vastaavanlaisia ja silloin puhutaan etttä seuraava askel on ilmatyyny/leijuva auto. Samoin afterdawnissa muistellaan. Että miltä autot näytti 80v sitten.


kittap
Pablope
Originally posted by Bodomed:
Historiallinen uutinen nyt kyseessä. Noin 60v päästä kun omasukupolvi on 70-80v niin autot on kaikki vastaavanlaisia ja silloin puhutaan etttä seuraava askel on ilmatyyny/leijuva auto. Samoin afterdawnissa muistellaan. Että miltä autot näytti 80v sitten.
En tiedä millaisia tulevaisuuden autot tai kulkuneuvot ovat mutta uskallan väittää ettei ne ikinä tule leijumaan. Painovoiman kumoaminen tai sen voittaminen vaatii semmosen energiamäärän ettei se ole tarkoituksenmukaista siirtymiseksi pisteestä A pisteeseen B.
3rd_party
Konseptiautot on vähän niin kuin Nokian konseptipuhelimet: toinen toistaan hienompia ja jättävät katselijansa kieli pitkällä odottamaan kaupallista sovellusta. Jota ei koskaan näy eikä kuulu.
jopsuli
Se on oleva kehitysmaa, jossa noita nähdään liikenteessä. Kaikki turhat valot ja katseenvangitsijat ovat riski liikenneturvallisuudelle. Sen sijaan tuo kuolleesta kulmasta lähestyvästä autosta varoittava sovellus olisi kyllä varmasti tervetullut lisä tätä samaa liikenneturva-aspektia peilaten.

Zonny @ IRCnet

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille