Tee-se-itse: Yksityisyysnäyttö

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Tee-se-itse: Yksityisyysnäyttö
Nimerkillä dimovi kirjoitteleva sähköinsinööri on julkaissut verkossa ohjeet oman "yksityisyysnäytön" valmistamiseen.

Yksityisyysnäytön ajatuksena on, että näytöllä esitettävän kuvan näkee ainoastaan tietokoneella istuva henkilö. Vierustoverit ja muut läsnä olevat ihmiset eivät pysty näkemään mitä tietokoneella tehdään, sillä heille ruudulta välittyy pelkkä valkoinen kuva.

Dimovin yksityisyysnäyttö perustuu yksinkertaiseen periaatteeseen ja sen rakentaminen on myös suhteellisen vaivatonta, minkä takia dimovi tuskin on ainut tekniikan äkännyt henkilö. Ajatuksena on poistaa vanhasta LCD-näytöstä yksi polarisaatiosuodatin ja valmistaa sitä hyväksi käyttäen katselulasit. Suodatin päästää läpi vain tietyn suuntaiset valonsäteet, minkä takia laseja pitävä näkee asioita, joita muut eivät pysty näkemään.

Ohjeet näytön rakentamiseen löytyy täältä. Alla olevasta videosta ilmenee mistä näytössä on kyse.

6 kommenttia

Pc_P
Tuota voisi kokeilla.

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

Tronic
Tietysti kuvan näkee myös kuka tahansa polaroid-aurinkolaseja tai muita polarisaatiosuotimella varustettuja laseja käyttävä sivullinen.
ArttuH5N1
Tosi hauska idea! "Yksityisen" materiaalin selaamisesta tuli juuri rutosti helpompaa.
Viljis
Parempi olisi se muoviläpyskä (näkee vain suoraan katsoessa, ei sivuilta). Käsitin ohjeista että näyttöä ei saa enään takaisin normaaliksi?
Pekka65
Näppärää!
ep_
Eipä tosiaan taida olla ainoa joka tämän on keksinyt. Eipäs tuossa tarvitse kuin tietää näytön rakenne. Ite kyllä tiesin miten käy jos ei tuota polarisaatiosuodatinta ole mutta eipä ikinä pälkähtänyt mieleen että tälläisen voisi tehdä. =)

Mutta mietin itsekkin että eikös tuohon kelpaa sitten tavalliset aurinkolasitkin. Olisi hauska kun joku olisi konella ja kaveri tulisi polarisoidut lasit silmillä sisään. Koneella olija luulisi ettei kaveri näe mitä näytöllä tapahtuu. =)

Oletteko muuten huomannut sellaista että polarisoidut lasit silmillä ei LCD näytöt näy (paitsi nämä modatut) jos ne kääntää tiettyyn kulmaan polarisaatiosuodattimeen nähden sivuttain? ;) Näytöissä polarisaatiosuodatin on 45 asteen kulmassa jotta näyttö näkyisi polaroid-laseilla jos se on kyljellään tai pystyssä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27. marraskuu, 2011 @ 1:11

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille