AfterDawn logo

Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjainten julkaisuaikataulu julki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Japanilainen 4Gamer-sivusto on julkaissut Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjainten julkaisuaikataulun. Sen perusteella huhut aikaisemmin ilmestyvistä alemman teholuokan malleista näyttäisi pitävän kutinsa.

Ensimmäisenä markkinoille tulee ensi vuoden alussa 28 nanometrin prosessilla valmistettu GK107. Suorituskyvyltään vaatimattomimmaksi jäävästä Kepleristä, ainakin näillä näkymin, löytyy PCIe 2.0 -tuki. Muissa malleissa on siirrytty PCIe 3.0 -aikaan.

Hieman myöhemmin markkinoille saapuu GK106 ja GK104. Näistä jälkimmäinen on nopeampi ja se ottaa uudessa tuotemallistossa GeForce GTX 570:n paikan, mutta suorituskyvyssä se ohittaa jopa GTX 580:n 30 prosentilla (2 TFLOPS). Ohjaimessa on 1,5 gigatavua GDDR5-muistia ja muistikaistanleveydeksi on ilmoitettu 384 bittiä. Ensi vuoden puolivälin paikkeilla ilmestyvä ohjain kuluttaa tehoa 4Gamerin tietojen mukaan yli 250 wattia.

Kaksi GK104 piiriä muodostaa ensi vuoden lopulle suunnitellun GK110 ja vuoden 2013 Nvidia aikoo aloittaa julkaisemalla GTX 590:n seuraajan.


Tietoihin kannattaa suhtautua terveellä kritiikillä. Sivusto väittää saaneensa tiedot OEM-valmistajilta ja toteaa, ettei Nvidia ole kertonut Keplereiden tarkoista yksityiskohdista ulkopuolisille.

4 KOMMENTTIA

Jouko?1/4

Täytyy sanoa että AMD:lla virrankulutus näyttäs olevan näiden huhujen perusteella paremmin hanskassa.. Tosin kun huhuista puhutaan niin ei voi kyllä vetää mitään johtopäätöksiä puoleen jos toiseen. Vasta sitten kun kortit on ulkona ja revikat luettu :) Mutta innolla odottelen kuitenkin.

Eriol2/4

Saa nähdä miten TSMC:n 28nm tuotanto lähtee käyntiin. Voi hyvinkin olla että Nvidian tehokortteja joutuu odottelemaan pitkän tovin, ja AMD:nkin korttien saatavuus saattaa olla olematonta jos viimeisimpiä huhuja uskoo. Näyttää siltä että TSMC:n ja Globalfoundriesin prossien aikatauluihin voi aina huoletta lisätä vähintään puoli vuotta niin on ehkä jo oikeassa aikataulussa.

DjZorlag3/4

Mallimerkinnät ovat ainakin harvinaisen sekavat. :S

power_age4/4

Saattaa olla että, harrastukset vaihtuu jää uudet s.polven näyttikset ja muut t.t härpäkeet pian kauppojen hylyille omalta osaltan ehkäpä.

Taitaa hype alkaa tästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT