JPR: PC-pelaajien komponenttimarkkinat kasvavat 35 miljardiin dollariin 2013

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

JPR: PC-pelaajien komponenttimarkkinat kasvavat 35 miljardiin dollariin 2013
Jon Peddie Researchin mukaan PC-pelaamiseen liittyvien komponenttien kokonaismarkkinat tulevat kasvamaan vuoteen 2013 mennessä 35 miljardiin dollariin.

Raportin mukaan PC-pelaajat käyttävät tänä vuonna noin 30 miljardia dollaria komponenttihankintoihin, ja konsolien aseman vahvistumisesta huolimatta PC-puolen komponenttimyynti tulee kasvamaan 5 miljardilla dollarilla ensi vuoden aikana. Oletettavasti PC-pelaamiseen käytetyn raudan myynti tulee kasvamaan nykyisen konsolisukupolven ikääntyessä ja uuden sukupolven konsolien tuodessa markkinoille entistä enemmän suorituskykyä vaativia pelejä. Suurin osa pc-pelaajien markkinoista keskittyy Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan sekä Eurooppaan, jonka osuus ensi vuoden markkinoista olisi noin 10 miljardia dollaria.
JPR kertoo myös enthusiast-segmentin kasvavan tämän vuoden vajaasta 12 miljardista dollarista noin 13 miljardiin dollariin. Enthusiast-segmentillä JPR viittaa segmenttiin joka ei ole herkkä komponenttien hinnoittelulle, ja keskimääräisen enthusiast-kokoonpanon hinta olisi JPR:n mukaan noin 2450 dollaria, oheislaitteet mukaan luettuna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

samarit1
¨Suurin osa pc-pelaajien markkinoista keskittyy Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan sekä Eurooppaan, jonka osuus ensi vuoden markkinoista olisi noin 10 miljardia dollaria.¨ Tuo markkina-alue käsittää puolet koko maapallosta... ja muut maanosat ovatkin pienempiä (Tarkoitan ¨rikkaiden¨ osuutta...)

Intel i5 3570k|8 gb Kingston HyperX 1600Mhz|Fractal Design Define R4|Samsung 830 128 gb|Asus Geforce GTX 780 DirectCuII|Asrock Z77 Pro3|1 TB Kovo

mcmopo
kyllähän se nousee mutta rupeaa tippumaan jossain vaiheessa jos PC-pelejä tehdään kokoajan vähemmmän ja vähemmän nykyiseen tyyliin.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista