Apple keskittää näyttöhankintojaan Samsungin kilpailijalle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

Apple keskittää näyttöhankintojaan Samsungin kilpailijalle
Apple on siirtämässä mobiililaitteidensa sekä tulevan televisiomallinsa näyttövalmistusta japanilaisen Sharpin omistamiin tehtaisiin, kertoo analyytikkoyhtiö Jefferies Businesss Week -sivustolle. Applen muutoksesta eniten kärsii Samsung, joka on aiemmin valmistanut suuren osan yhtiön näytöistä.

Tulevaisuudessa yhä useampi Applen laitteissa käytetty näyttö syntyy Sharpin tehtaalla. Jefferiesin analyytikon mukaan myös Applen huhutun televisiomallin paneelit valmistettaisiin japanissa. Nykyisten arvioiden mukaan televisio saattaisi saapua markkinoille jo ensi vuoden puolivälissä.

Sopimus Applen kanssa on Sharpin kannalta erittäin merkittävä. Yhtiö on investoinut voimakkaasti tehtaidensa laajentamiseen ja laitteistojen päivittämiseen. Kilpailijaksi muuttuneen Samsungin sijaan Sharpista Apple saa helpommin kontrolloitavan alihankkijan, joka pystyy tarjoamaan myös halvemman hinnan, Jefferiesiltä kerrotaan.


Jefferiesin mukaan Apple on asiakkaana vaativa. "Apple haluaa aina mennä suoraan tehtaalle ja suunnitella itse valmistusprosessin ja valvoa sitä", analyytikko selittää. "Sharpin kanssa Apple menee vielä askeleen pidemmälle, kun yhtiö omistaa kaiken valmistukseen liittyvän aineettoman omaisuuden sekä myös fyysiset laitteet".

Applen ja Samsungin suhteet ovat huonontuneet viime aikoina yhtiöiden kilpaillessa yhä useammalla teollisuudenalalla. Näyttötoimitusten lisäksi Apple on siirtämässä ainakin osaa muistitilauksistaan Toshiban tehtaisiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

ArttuH5N1
ArttuH5N1
Olisin kuvitellut, että oikeustappion hetkellä Samsung olisi kostanut ja pistänyt näyttötuotantonsa Applen osalta seis. Mutta Applelta varmaan ihan älykös veto ottaa Sharp vasallikseen. Samsungilla ei varmasti katsota Applea kovin hyvällä.
aj84
aj84
Samsung toimi kyllä erittäin hölmösti Applen suhteen. Vielä kun mainoksissaan pilkkaa Applea (epäsuorasti) niin eihän sellainen vetele. Se on Samsungille kova paikka kun iso asiakas lähtee sopimuksineen kilpailijalle. Samsung tulee huomaamaan että se ei ollut kovin viisas veto, se on varma. Alamäki Samsungille alkaa, se on vain ajan kysymys. Eivät osaa enään edes televisioita tehdä, joten sinnittelevät androidillaan sen mitä sinnittelevät :)
Lumikki
Lumikki
Ja Apple on toiminut moitteettomasti?

Koska kilpailun estäminen patenteilla on ollut oikein? Patentit on tarkoitettu antamana taloudellista etua sen keksijälle, ei estämään kilpailua.

Jopa EU kilpailuvirannomaiset ovat huolissaan asiasta ja vaativat selityksiä yhtiöiltä. Totta helvetisssä tuosta syntyi riita ja sillä on negatiivisia vaikutuksia molempiin yhtiöihin.
Anonymous User
Anonymous User
Originally posted by ArttuH5N1:
Olisin kuvitellut, että oikeustappion hetkellä Samsung olisi kostanut ja pistänyt näyttötuotantonsa Applen osalta seis. Mutta Applelta varmaan ihan älykös veto ottaa Sharp vasallikseen. Samsungilla ei varmasti katsota Applea kovin hyvällä.
Siitähän olisi vain lauennut kovat rahalliset sanktiot, vielä menetettyn alihankintamyynnin suhteen (ja tehdas seisoo).
rautapeba
rautapeba
Originally posted by aj84:
... Eivät osaa enään edes televisioita tehdä, joten sinnittelevät androidillaan sen mitä sinnittelevät :)
Samsungilla on ylivoimainen hinta ja laatu varsinkin näytöissä. Applen tuotteen ostajille on jäänyt pelkkä laatu, koska apple on vetänyt välistä hinnan ylös. Nyt lähtee sitten laatukin, kun laadukkaimman komponenttivalmistajan tilalle tulee kuraa. Varmasti se vie samsungilta komponenttibisnestä, mutta toisaalta applen jättäytyminen pois premium-kategoriasta tuo mahdollisuuksia samsungin ja miksei nokiankin puhelinten/tablettien myyntiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä