AfterDawn logo

Western Digital määrättiin maksamaan jättikorvaukset kilpailijalleen

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Thaimaan tulvissa suuret tappiot kärsineen Western Digitalin koettelemukset eivät ota loppuakseen, sillä oikeus määräsi yhtiön maksamaan jättimäiset yli puolen miljardin dollarin korvaukset pahimmalle kilpailijalleen. Syynä korvauksiin on luottamuksellisen tiedon väärinkäyttö, kun WD palkkasi aiemmin kilpailijalleen työskennelleen henkilön.

Korvauksista päätti Minnesotalainen välimiesoikeus ja Western Digital on jo ilmoittanut valittavansa päätöksestä seuraavaan oikeusasteeseen. Yhtiön toimitusjohtaja John Coyne pitää tuomiota perusteettomana.

"Emme usko, että oikeuden määräämälle korvaukselle löytyy mitään perusteita laeista tai tosiasioista. Mielestämme yhtiö on toiminut koko ajan määräysten mukaan ja tulemme puolustamaan näkemystämme ankarasti", Coynen julkaisemassa kommentissa kerrotaan.


Seagate syytti Western Digitalia liikesalaisuuksien varastamisesta jo vuonna 2006 ja seuraavana vuonna Western Digital halusi sovitella jutun.

3 KOMMENTTIA

jvph761/3

Se ei ole bisnes millä rahaa tahkotaan,, vaan patenttikiistat ja yhtiöiden keskinäiset oikeustaistelut dollarin kuvat silmissä.

Jiiksi2/3

Eli jos on töissä esim Nokialla niin turha luulla että ikinä pääset esim Samsungille töihin?

Nokiahan voisi haastaa Samsungin oikeuteen.

FinPhenom3/3

Eli jos olen töissä K-Marketissa, niin turha unelmoida pääseväni S-Markettiin töihin, sillä se olisi liikesalaisuuden varastamista :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT