Mimo yrittää markkinoille USB-liitäntäisillä kosketusnäytöillä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Mimo yrittää markkinoille USB-liitäntäisillä kosketusnäytöillä
Pienten kannettavien näyttöjen valmistaja Mimo on tuomassa älypuhelimissa käytetyn kapasitiivisen kosketusnäyttötekniikan myös tietokoneisiin pienten lisänäyttöjen muodossa. Valmistajan mukaan Mimo Magic Touch on ensimmäinen USB-liitännällä toimiva kapasitiivinen kosketusnäyttö.

Magic Touch saapuu markkinoille kahtena eri versiona, joiden erona on lähinnä toisen mallin tarjoama kaksiporttinen USB-keskitin. USB-keskitin sisältää myös virtajohdon, eli siihen voidaan liittää enemmän virtaa vaativia laitteita kuten kiintolevyjä tai ladattavia mobiililaitteita. Näyttö itsessään ei vaadi erillistä virtalähdettä, vaan ottaa kaiken tarvitsemansa virran USB-väylästä.

Kymmenen tuuman kokoisten ja 1024x600 resoluutiota käyttävien näyttöjen on tarkoitus toimia ylimääräisenä näyttötilana, johon voi sijoittaa vaikka kaikki työpöydän ikonit pääasiallisen näytön työpöytää sotkemasta. Lisäksi pienelle näytölle sopii esimerkiksi Skype, sähköposti tai muut viestimet ja mediatoistimet.Näyttö on täysin yhteensopiva Windows 7 -järjestelmän kanssa ja vanhempien Windowsien sekä Mac OS:n (ja oletettavasti Linuxien) kanssa se toimii näyttölaitteena ilman kosketustukea.
Mimo on hinnoitellut ilman USB-hubia tulevan näytön 299,99 dollariin, mikä syö rajusti koko ostoksen kannattavuutta. Toisaalta läppäriin helposti liikuteltavaa lisänäyttöä kaipaava voi löytää avun Mimon tuotteista. Toinen syy Mimon pikkunäytön ostamiseen on näyttöliitäntöjen loppuminen kesken. Mimon kosketustuki saattaa kuitenkin osoittautua hyödylliseksi kun Microsoft julkaisee seuraavan Windows-version, joka sisältää kosketukselle optimoidun Metro-käyttöliittymän.

2 kommenttia

Anonymous User
metro tosin vaatii 768 pikselin pystykorkeuden, joten se ei toimi tuolla 600 pikseliä korkealla näytöllä, olen testannut.
sidrend
Originally posted by miniläppäri:
metro tosin vaatii 768 pikselin pystykorkeuden, joten se ei toimi tuolla 600 pikseliä korkealla näytöllä, olen testannut.
Eiköhä näitä "Mimoja" myös kehitellä vielä enne win8:a.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille