Ivy Bridge tuo tuen kolmelle näytölle ja DX11:lle

Kirjoittaja Panu Roivas,

Ivy Bridge tuo tuen kolmelle näytölle ja DX11:lle
Intelin seuraavan sukupolven Ivy Bridge -suorittimet julkaistaan näillä näkymin ensi keväänä, ja luvassa on suorituskyvyn ja tehonkulutuksen parantamisen lisäksi entistä paremmat grafiikkaominaisuudet.

Ivy Bridgen myötä Intel aikoo panostaa entistä enemmän sen piirille integroituun näytönohjaimeen, jonka pitäisi tuoda 60 prosentin suorituskykylisän lisäksi useita kaivattuja ominaisuuksia. Luvassa on DX11-tuen lisäksi natiivi kolmen näytön tuki, ja Ivy Bridge kykenee myös toistamaan kolmea HDCP-kuvavirtaa ja 4K-resoluution kuvaa. OpenGL 3.1 ja OpenCL 1.1 -rajapinnat ovat myös tuettuja.

Intelin mukaan Ivy Bridgen uudet ominaisuudet tulevat toimimaan Windows 7:lla ajuripäivitysten myötä. Windows 8 sen sijaan tuo mukanaan DX11.1 -tuen, jonka Intel hyödyntää vasta Ivy Bridgen seuraajan Haswellin myötä. DX11.1 mukana on myös standardisoitu O/S API -tuki stereoskooppiselle 3D:lle sekä uusi laitteistopohjainen DXVA11-videonpurku. Ivy Bridgen grafiikkapiiri tukee myös Win 8:n työpöydän uusia grafiikkaefektejä kuten saumatonta näytön kääntämistä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille