FXI Tech esitteli tikkutietokonetta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

FXI Tech esitteli tikkutietokonetta
FXI Tech on esitellyt uudenlaista USB-muistitikun kokoista tietokonetta, jonka ansiosta melkeinpä minkä tahansa nykyaikaisen näyttöpäätteen saa muunnettua Android- tai Linux-laitteeksi. Tikkutietokoneen ansiosta esimerkiksi tavallisen teräväpiirtotelevision saa päivitettyä älytelevisioksi.

FXI Techin prototyyppilaite tunnetaan tällä hetkellä nimellä Cotton Candy ja siitä löytyy sekä USB- että HDMI-liitännät. ARM Cortex-A9 -suorittimen (1,2 GHz) kaverina on Mali-400MP -grafiikkaprosessori ja gigatavu DRAM-muistia.

Vaikka tietokoneen kanssa on tarkoitus käyttää etupäässä pilvipalveluita, niin microSD-korttipaikan (max. 64 GB) ansiosta tiedostoja voi selailla WLAN-verkon ulkopuolellakin. Oheislaitteita varten Cotton Candyyn on lisätty Bluetooth-tuki.

Cotton Candy valmistunee vasta noin vuoden kuluttua. Alustavien arvioiden mukaan tietokoneen hinta liikkuu noin 200 dollarin tietämillä. Ongelmia saattaa olla kuitenkin luvassa, sillä hiljattain kävi ilmi, että Nvidia on patentoinut vastaavanlaisen laitteen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

ep_
Joo. NVidia oli ennen tätä mutta Raspberry Pi oli vielä ennen NVidiaa. Mihinkäs se täällä THG:ssä aina unohtuu?
http://www.raspberrypi.org/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. marraskuuta, 2011 @ 16:20

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

ArttuH5N1
Originally posted by ep_:
Joo. NVidia oli ennen tätä mutta Raspberry Pi oli vielä ennen NVidiaa. Mihinkäs se täällä THG:ssä aina unohtuu?
http://www.raspberrypi.org/
Ei se mihinkään unohdu, kun sinä siitä jatkuvasti muistuttelet :D

Mutta joo, itse nään näissä erittäin paljon potentiaalia. Tuo telkkuidea varsinkin on loistava.

Kommentoi uutista