AMD:n Trinityn suorituskykylukemat vuotivat verkkoon

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD:n Trinityn suorituskykylukemat vuotivat verkkoon
Jos turkkilaisen Donanim Haberin haaviin tarttuneisiin AMD:n dioihin on luottamista, Trinity APU tulee olemaan noin 30% tehokkaampi kuin Llano.

Trinity on AMD:n seuraaja nykyisille A-sarjan APU-suorittimille, joiden koodinimi Llano on. Llano on menestynyt kohtuullisesti erityisesti Aasian suunnalla, mutta sitä ovat vaivanneet tuotanto-ongelmat ja jokseenkin vanhentunut CPU-arkkitehtuuri. Trinity sen sijaan käyttää uudempia Piledriver-ytimiä, jotka pohjautuvat uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin.

Oletetusti AMD:n sisäisten diojen mukaan Trinity vaikuttaisi kasvattavan erityisesti graafista suorituskykyä 3DMark Vantage -tulosten perusteella, jossa A8-sarjan Trinity yltäisi 4500 pisteen tasolle Llanon saadessa 3335 pistettä.PCMark Vantagen puolella sen sijaan kasvu ei ole suhteessa yhtä suurta, Trinityn saadessa 7600 pistettä ja Llano 6500 pistettä. Vaikka Piledriver-ytimien kerrotaan olevan n. 10% tehokkaampia kuin FX-sarjan Bulldozer-ytimet, niiden yhden säikeen suorituskyky lienee edelleen lähellä Llanon Husky-ytimien tasoa.


AMD jatkaa myös Dual Graphics -ominaisuuden kehittämistä. Dual Graphics yhdistää APU:n integroidun piirin näytönohjaimen ja erillisnäytönohjaimen tehot Hybrid CrossFire -tyyliin, mutta tähän mennessä sen toimivuus on ollut melko rajallista, ja AMD:llä riittänee edelleen töitä eritehoisten piirien synkronoinnin kanssa. AMD:n testitulosten mukaan Trinity yhdistettynä Turks-pohjaisen näytönohjaimen kanssa voi ainakin teoriassa tuoda merkittävän suorituskykyparannuksen.Aiemmin Trinityn uhottiin tuovan jopa 50% suorituskykylisää tullessaan, mutta Donanim Haberin vuotamien tulosten perusteella Trinity vaikuttaa vaatimattomammalta päivitykseltä kuin mitä aiemmin uumoiltiin. Lisäksi AMD on kertonut julkaisevansa Trinitystä version, joka puolittaisi 35 W Llanon tehonkulutuksen. Tästä ei ole sittemmin kuultu mitään, mutta sen sijaan luvassa on jopa 125 W Trinity APU. Lienee kuitenkin todennäköistä, että AMD antaa oman vastauksensa Intelin Ultrabook-konseptille Windows 8:n julkaisun tienoilla. AMD:n CEO Rory Read vastikään painotti yrityksen panostavan jatkossa entistä enemmän pienemmän tehonkulutuksen omaaviin laitteisiin.

2 kommenttia

nwind
Uutisessa pikku moka http://i.hardware.fi/storage/pictures/n...eak_slide_2.jpg pitäs olla toi kakkos diakuva mut on 1 dia kahteen kertaan :D

Itse uutiseen, mihinkää AMD keissii usko enne ku oikeasti ovat ulkona ja testattavana :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. marraskuu, 2011 @ 9:43

http://prkl.org/ | En ole puolesta, enkä vastaan vaan pikemminkin päinvastoin.

Eriol
Kiitoksia huomautuksesta, kuva korjattu oikeaksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille