AfterDawn logo

AMD:n Trinityn suorituskykylukemat vuotivat verkkoon

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Jos turkkilaisen Donanim Haberin haaviin tarttuneisiin AMD:n dioihin on luottamista, Trinity APU tulee olemaan noin 30% tehokkaampi kuin Llano.

Trinity on AMD:n seuraaja nykyisille A-sarjan APU-suorittimille, joiden koodinimi Llano on. Llano on menestynyt kohtuullisesti erityisesti Aasian suunnalla, mutta sitä ovat vaivanneet tuotanto-ongelmat ja jokseenkin vanhentunut CPU-arkkitehtuuri. Trinity sen sijaan käyttää uudempia Piledriver-ytimiä, jotka pohjautuvat uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin.

Oletetusti AMD:n sisäisten diojen mukaan Trinity vaikuttaisi kasvattavan erityisesti graafista suorituskykyä 3DMark Vantage -tulosten perusteella, jossa A8-sarjan Trinity yltäisi 4500 pisteen tasolle Llanon saadessa 3335 pistettä.


PCMark Vantagen puolella sen sijaan kasvu ei ole suhteessa yhtä suurta, Trinityn saadessa 7600 pistettä ja Llano 6500 pistettä. Vaikka Piledriver-ytimien kerrotaan olevan n. 10% tehokkaampia kuin FX-sarjan Bulldozer-ytimet, niiden yhden säikeen suorituskyky lienee edelleen lähellä Llanon Husky-ytimien tasoa.

AMD jatkaa myös Dual Graphics -ominaisuuden kehittämistä. Dual Graphics yhdistää APU:n integroidun piirin näytönohjaimen ja erillisnäytönohjaimen tehot Hybrid CrossFire -tyyliin, mutta tähän mennessä sen toimivuus on ollut melko rajallista, ja AMD:llä riittänee edelleen töitä eritehoisten piirien synkronoinnin kanssa. AMD:n testitulosten mukaan Trinity yhdistettynä Turks-pohjaisen näytönohjaimen kanssa voi ainakin teoriassa tuoda merkittävän suorituskykyparannuksen.

Aiemmin Trinityn uhottiin tuovan jopa 50% suorituskykylisää tullessaan, mutta Donanim Haberin vuotamien tulosten perusteella Trinity vaikuttaa vaatimattomammalta päivitykseltä kuin mitä aiemmin uumoiltiin. Lisäksi AMD on kertonut julkaisevansa Trinitystä version, joka puolittaisi 35 W Llanon tehonkulutuksen. Tästä ei ole sittemmin kuultu mitään, mutta sen sijaan luvassa on jopa 125 W Trinity APU. Lienee kuitenkin todennäköistä, että AMD antaa oman vastauksensa Intelin Ultrabook-konseptille Windows 8:n julkaisun tienoilla. AMD:n CEO Rory Read vastikään painotti yrityksen panostavan jatkossa entistä enemmän pienemmän tehonkulutuksen omaaviin laitteisiin.

2 KOMMENTTIA

nwind1/2

Uutisessa pikku moka http://i.hardware.fi/storage/pictures/n...eak_slide_2.jpg pitäs olla toi kakkos diakuva mut on 1 dia kahteen kertaan :D

Itse uutiseen, mihinkää AMD keissii usko enne ku oikeasti ovat ulkona ja testattavana :D

Eriol2/2

Kiitoksia huomautuksesta, kuva korjattu oikeaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT