Intel lupaa kosketusnäytöllisiä ultrabook-kannettavia ensi vuodeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Intel lupaa kosketusnäytöllisiä ultrabook-kannettavia ensi vuodeksi
Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini lupaa ensimmäisten kosketusnäytöllisten ultrabook-kannettavien tulevan markkinoille ensi vuoden aikana. Yhtiön vision mukaan "seuraavan sukupolven" ultrabookeja voisi käyttää niin kannettavana kuin tablettinakin.

Asiasta kertoi Xbit Labs -verkkosivusto. Sen uutisesta ei kuitenkaan ilmennyt minkä kaltaista kannettava-tablet-ratkaisua Intel on kaavaillut, eli onko seuraavissa ultrabookeissa irrotettava näyttö kuten Asuksen Eee Pad Transformerissa, liukunäyttö kuten Asus Eee Pad Slider vai akselin ympäri kiertyvä näyttö. Näistä jälkimmäinen on ehkä kaikkein todennäköisin, sillä Intel on aiemmin messuilla esitellyt siihen perustuvaa konseptia.

Otellinin mukaan Windows 8:n käyttöliittymä tulee herättämään kuluttajissa haluja päästä koskettamaan näyttöä, mihin Intel haluaa antaa mahdollisuuden. Kosketusnäyttöpaneelien hinnat tulevat kuitenkin olemaan ongelma, sillä nykyhinnoilla ne nostavat kannettavien hinnat turhan korkeiksi.

Intel kertoi tavoitteekseensa saada markkinoille 699 ja 799 dollaria maksavia kosketusnäytöllisiä ultrabook-kannettavia.

4 kommenttia

repino
Eihän se hinta nyt niin suuri ongelma ole, vaan saadaanko niihin riittävän hyvät akut. Minusta se on nyt se pullonkaula. Itelle on ollut ongelma mikäli älypuhelin on kaike aikaa päällä, niin virtaa kuluu paljon, ja siksi käytän kahta.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

jos
Originally posted by repino:
Itelle on ollut ongelma mikäli älypuhelin on kaike aikaa päällä, niin virtaa kuluu paljon, ja siksi käytän kahta.
Tuolla keinolla virrankulutus puolittuu?

;)Anonymous User
Ei läppäriin tarvita mitään kosketusnäyttöä hintaa nostamaan! Sen sijaan kosketusnäyttö sopii tablet-koneisiin ja älypuhelimiin.

Kunpa tulevaisuudessa merkkikoneita voisi ostaa myös tyhjällä kovalevyllä, niin ei tarvitse nähdä vaivaa Windows-lisenssin palauttamisessa laitevalmistajalle kun sen korvaa Linuxilla.
ep_
Originally posted by Ralle_:
Kunpa tulevaisuudessa merkkikoneita voisi ostaa myös tyhjällä kovalevyllä, niin ei tarvitse nähdä vaivaa Windows-lisenssin palauttamisessa laitevalmistajalle kun sen korvaa Linuxilla.

Valitettavasti se on näin että windowsista pitää lähes poikkeuksetta maksaa. Onhan asukselta kuitenkin tulossa Ubuntu-läppäreitä.

Empä tiedä tuosta kosketusnäytöstä. Jos siinä olisi Win8 niin sitten ehkä olisi ihan hyvä.

BTW. Hyvä kuva tuosta konseptista. Kuvan alaosassa näkyy harmaita pieniä alueita joita ei ole kunnolla maalattu pois. Näkyy itellä selvästi kun kattoo vähän viistosti näyttöön =)

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille