AfterDawn logo

Galaxyltä GeForce GTX 580 kolmen näytön tuella

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n näytönohjainten etuna on parin viimeisen sukupolven aikana ollut Eyefinity-tuki kolmelle tai useammalle näytölle yhden kortin kautta, kun taas Nvidia on vaatinut kahta GeForcea SLI:ssä kolmen näytön tukea varten. Galaxy on kuitenkin tuomassa asiaan korjauksen julkaisemalla GeForce GTX 580 -näytönohjaimen, joka tukee kolmen näytön Nvidia Surroundia ilman SLI:tä.

Rautasivusto [H]ard OCP on saanut käsiinsä kuvia Galaxyn tulevasta GeForce GTX 580 -näytönohjaimesta, joka tukee kolmea 1080p-resoluutiolla toimivaan näyttöä Surround-konfiguraatiossa. Kortin liitäntöinä toimii kolme mini-HDMI-liitintä sekä täysikokoinen Display-Port-liitin.

Surround-tuen lisäksi Galaxy on varustanut kortin kolmen 80 mm tuulettimen erikoisjäähdytyksellä ja LED-valaistuksella, ja sen mukana tulee Galaxyn oma EZY-asetusohjelmisto. Kortin tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei ole tietoa, mutta sen lienee parempi tulla ajoissa sillä AMD:n ja Nvidian odotetaan julkaisevan uuden sukupolven näytönohjaimet ensi vuoden alkupuolella. Euroopassa Galaxyn kortteja myydään KFA2-brändin alla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT