AfterDawn logo

Nokia-pomo: Julkaisemme ensi vuonna Windows 8 -tabletin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokian Ranskan maajohtaja Paul Amsellem vakuuttaa, että matkapuhelinyhtiön suunnitelmiin kuuluu Windows 8 -tabletin julkaiseminen ensi vuonna.

Tabletin kerrotaan olevan valmis kesäkuussa, mutta kiveen hakattu ajankohta se ei ole. Windows 8:n on kerrottu ilmestyvän ensi syksynä, ellei suurempia ongelmia tule vastaan. Nokian tabletti tullaan todennäköisesti julkaisemaan syksyllä ensimmäisten mallien joukossa.

Amsellem kertoi myös, että ensi vuonna Nokian puhelinmallisto laajenee uudella lippulaivalla. Hän vertaa sitä BMW:n 7-sarjaan, Lumia 800 on hänen silmissä 5-sarjalainen. Tarkemmista ominaisuuksista hän ei kuitenkaan suostu kertomaan. Aiempiin huhuihin suhteutettuna, Amsellem saattaa puhua Nokia Acesta.

3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Pahoin pelkään että Nokia tablet tulee floppaamaan yhtä pahasti kuin Nokian sylimikrokin. Liian vähän liian myöhään.

Ralle_ (vahvistamaton)2/3

Floppaahan se yksiselitteisesti, sillä Windows-tabletille ei ole mitään tarvetta, koska yrityksissä on järkevämpää ostaa tuottavaan työhön läppäri tabletin sijasta. Kuluttajien massoja puolestaan kiinnostaa hinnaltaan mahdollisimman edullinen laite, jossa ei ole Microsoft-lisää hintaa nostamassa ja toimintaa hidastamassa (Windows + virustentorjunta). Lisäksi ekosysteemillä on suuri valintaan valittava merkitys.

Matsomppi3/3

@1:
Vaikea ymmärtää, että miten voi olla liian myöhään, kun koko Win8:aa ei julkaista vielä aikoihin. Kaiken lisäksi kyseisen laitteen pitäisi olla ensimmäisten laitteiden joukossa, joissa edes on Win8.

Itse en ainakaan haluaisi ostaa esim Android tablettia, vaikka laitteena tabletti kiinnostaisikin. Olis paljon näppärämpää, että samat ohjelmat ja varsinkin tiedostot toimii suoraan kaikissa laitteissa. Kuhan vaan Nokia muistaa tehdä tuohon kerralla kunnon specsit ja pitää hinnan muun markkinatason rajoissa, niin en näe mikä olisi vikana.

Toivotaan taas parasta, pelätään pahinta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT